Hedersgjest

I spalten Hedersgjest publiserer vi regelmessig intervjuer med gode fagfolk fra hele landet. Kjenner du noen som fortjener oppmerksomhet for stort eller smått, noe uventet, nytt, morsomt eller alvorlig som har allmenn interesse? Send tips til per@psykologforeningen.no.

Møt våre hedersgjester:

Birgit Aanderaa

Hedersgjest

Rekk opp hånda de som mener de kjenner hovedstadsprosessen bedre enn Psykologforeningens tillitsvalgte, Birgit Aanderaa.

Siri Næs. Foto: Terje Reite/NRK

Hedersgjest

Siri Næs stakk hodet fram for «den gylne regel», og se – det sitter der ennå.

Marit Hannisdal

Hedersgjest

Hun har stått i fremste rekke for å gjøre arbeidslivet til et interessefelt for psykologer. Det har gått sakte, men i riktig retning.

Heidi Wittrup Djup

Hedersgjest

– Psykologer arbeider ofte i systemer der maktforholdet mellom mennesker er asymmetrisk. Derfor bør de interessere seg for menneskerettigheter.

Shanti Sachane, psykolog i Leger uten grenser

Hedersgjest

Shanti Sachane vil ha flere psykologer til internasjonale kriseområder. Hun lover at de skal bli godt ivaretatt. Hun er en av dem som har ansvar for å gjøre nettopp det.

Tove Beate Pedersen

Hedersgjest

Hvem i all verden skal snakke om kjønn og kultur i Psykologforeningens sekretariat når seniorrådgiver Tove Beate Pedersen ikke er der lenger?

Silje-Håvard Bolstad

Hedersgjest

Fra juni 2018 blir Silje-Håvard Bolstad og andre transpersoner «friskmeldt», selv om de aldri har vært syke.

Tove Mathiesen

Hedersgjest

- Psykologer har mye lederkompetanse i bagasjen. Så lenge de unngår å bli terapeuter i lederrollen, går det bra.

Tonje Lossius Husum

Hedersgjest

– Etisk refleksjon er et verktøy for å gjøre verden mindre endimensjonal og hindre maktovergrep, sier Tonje Lossius Husum.