Video fra fagkveld om skeiv psykologi i Bergen

(18.01.18) Hvordan møte skeive klienter i terapirommet på en god måte? 

100 psykologer og psykologistudenter deltok på fagkveld på Litteraturhuset i Bergen 18. januar 2018. Foredragsholdere var Norman Anderssen, Kirsti Malterud og Silje-Håvard Bolstad. Det var et klinikknært fokus med innslag av både forskningsresultater og historiefortellinger. Arrangementet var et samarbeid mellom Psykologfaglig nettverk for seksualitets- og kjønnsmangfold og Norsk Psykologforening Hordaland lokalavdeling.

 

 

Bifil: Begge deler eller midt i mellom?

Norman Anderssen, professor i sosialpsykologi ved Universitetet i Bergen og forsker ved Uni Research Helse, diskuterte utfordringer for bifile i dag. Utgangspunktet er blant annet det nasjonale forskningsprosjektet  Seksuell orientering og levekår , der det ble avdekket at flere bifile kvinner og menn - sammenliknet med lesbiske, homofile og heterofile - synes å ha noen unike utfordringer.

 

I skapet - hvorfor, hvordan og hva så?

Kirsti Malterud

Kirsti Malterud, professor i allmennmedisin ved Universitetet i Bergen og seniorforsker ved Uni Research Helse, var med på å etablere rådgivningstjenesten for homofile i 1977, og har 35 års fartstid som fastlege. Kirsti omtalte grunner til at noen fortsatt i våre dager skjuler sin seksuelle orientering, ulike strategier som brukes for dette, og konsekvenser for den enkelte og samfunnet. Hvorfor kommer de seg ikke bare ut av skapet jo før jo heller - det måtte da være mye bedre?

Last ned pdf fra foredraget

 

Skeive diagnoser – en kritisk historiefortelling

Silje Håvard Bolstad

Silje-Håvard Bolstad, psykolog med videreutdanning i sexologi, rettet et kritisk tilbakeblikk på diagnostisering av kjønnsidentitet og seksuell orientering. Hvorfor var homofili en psykiatrisk diagnose, og hvordan ble diagnosen fjernet? Hva er forskjellen på kjønnsmangfold og kjønnsdysfori? Trenger vi en diagnose for barn som bryter kjønnsnormer?

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.