Symposium på Psykologikongressen: Er seksualitets- og kjønnsmangfold friskmeldt nå?

Nettverkets arbeidsutvalg arrangerte et symposium på Psykologikongressen 6.-7. september 2018.

Sammendrag

Kjønn og seksualitet er i stadig endring. Studentoppgaver gir et bilde på hva som har vært viktige problemstillinger i tiden, og de løfter ofte fram problemstillinger som ligger i forkant av det etablerte. For å belyse utviklingen i den norske konteksten presenterer vi en metastudie av 43 master- og hovedoppgaver i psykologi fra de siste fire tiår, med tema innen seksualitets- og kjønnsmangfold. Hva sier studentenes oppgaver om psykologifagets utvikling i dette feltet? I diagnosemanualen ICD-11 blir kjønnsidentitet fjernet fra kapittelet om psykiske lidelser, og formuleringen "det motsatte kjønn" forkastes. Hvilke implikasjoner har dette for klinisk praksis? Trenger vi en diagnose for barn som bryter kjønnsnormer? Vi oppsummerer endringene i den nye diagnosemanualen, og tar et kritisk tilbakeblikk på diagnostisering av kjønnsidentitet og seksuell orientering.

Foredragsholdere

Symposiet arrangeres av arbeidsutvalget i Psykologfaglig nettverk for seksualitets- og kjønnsmangfold:

Silje-Håvard Bolstad er psykolog og har en videreutdanning i sexologi fra Universitetet i Agder. Hen har skrevet hovedoppgave om transpersoner, og er aktiv i Foreningen FRI og Rosa Kompetanse.

Reidar Schei Jessen er psykolog og stipendiat ved Oslo universitetssykehus.

Elisabeth Adams Kvam er utdanna psykolog frå Universitetet i Oslo. Ho er oppteken av å finne gode måtar å integrere skeive og normkritiske perspektiv i klinisk verksemd.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.