Nettverksmøte 28. juni

Erfaringer fra samtalegrupper for transpersoner

Torsdag 28. juni 2018 kl 18:00-20:30 i Psykologforeningens lokaler i Kirkegata 2 i Oslo.

Arrangementet blir streamet på YouTube

 

 

Denne gangen prøver vi oss på noe nytt! Vi inviterer fire fagpersoner fra hver sin kant av landet, som alle har erfaring med å lede samtalegrupper for transpersoner, men med ganske forskjellig struktur på gruppetilbudene. Til å lede sofasamtalen har vi invitert en ekspert på gruppeterapi: Hanne Gjermo. Det blir mye plass til dialog med publikum. Målsettingen er erfaringsutveksling og inspirasjon til å starte flere slike gruppetilbud rundt i landet. Vi tror denne type samtalegrupper er et kostnadseffektivt tilbud til personer i en utfordrende livssituasjon men som ikke trenger behandling av en psykisk lidelse.

Møtet foregår under Oslo Pride, og vi håper derfor at flere psykologer utenfor Østlandet vil ha anledning til å delta! I tillegg til faglig påfyll byr vi på et glass vin og litt snacks.

 

Asle Offerdal er psykologspesialist i Oslo, og har jobbet med kjønnsidentitet i en årrekke. Offerdal jobbet tidligere ved den nasjonale behandlingstjenesten NBTS, og har siden 2007 hatt privat praksis med både individualtilbud og gruppetilbud for voksne med kjønnsinkongruens. Offerdal leder to-tre samtalegrupper i året, med seks samlinger hver, i samarbeid med pasientforeningen HBRS.

 

 

 

 

 

 

Dag Holte er psykologspesialist med driftsavtale i Stavanger, og har jobbet med kjønnsidentitet i flere år. Holte har ledet to runder med samtalegrupper for voksne, med åtte samlinger hver, og med spredning i alder og kjønn. Sammen med en bruker jobber Holte med å starte opp et gruppetilbud for barn.

 

 

 

 

 

 

Hanne Kro Sørborg er sosionom og har videreutdanning i sexologi fra Universitetet i Agder. Sørborg jobber i Songdalen kommune, og leder prosjektet "Sex og sånn" med fokus på seksuell helse hos ungdom og unge voksne. Sørborg leder samtalegrupper der deltagerne har ulik bakgrunn, for eksempel transpersoner og ikke-binære, men også etniske minoriterer, og personer med funksjonsutfordringer.

 

 

 

 

 

Iris Anette Søderholm er psykologspesialist i Barne- og familieenheten i Bodø kommune, og har startet opp et lavterskel gruppetilbud for ungdom mellom 15 og 25 år, med fokus på kjønnsidentitet. Søderholm har noen unike erfaringer i forhold til å starte en slik gruppe på et relativt lite sted, og har vært opptatt av å samarbeide med ungdommene om å utvikle et tilbud som oppleves meningsfylt og tilgjengelig.

 

 

 

 

Hanne Gjermo er psykologspesialist i Oslo, og vil lede sofasamtalen. Gjermo er blandt annet kursholder på IAP sitt gruppeterapiprogram, og var med på å starte dette i 2001. Gjermo har jobbet i Rådgivningstjenesten i Olafiaklinikken, ledet gruppe gjennom Late Bloomers Ladies, samt vært aktiv i Rosa Kompetanse. Gjermo er opptatt av å øke forståelsen av kjønn, identitet og seksualitet i offentlig psykisk helsearbeid.

 

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.