Arbeidsutvalget søker nye medlemmer + Foredrag med Agnes Bolsø

Nettverksmøte i Oslo 26. november 2019 kl. 18:00

Sted: Psykologforenings lokaler i Kirkegata 2 i Oslo

Vi søker to nye medlemmer til nettverkets arbeidsutvalg

Synes du det er viktig at Psykologforeningen er opptatt av seksualitets- og kjønnsmangfold? Har du lyst til å arbeide med både fest og fag? Send oss en epost til seksualitet.og.kjonn@gmail.com hvis du er interessert! Eller kom på nettverksmøtet der vi vil avholde valg. Vi inviterer samtidig til faglig påfyll, og et glass vin. Kom og la deg engasjere og provosere!

Agnes Bolsø: Folk flest er kjønnsdysforiske

For snart ti år siden skrev Bolsø boken ‘Folk flest er skeive’. Den provoserte to grupper: heteroseksuelle som benektet enhver form for skeivhet i eget begjær, og homoseksuelle som erklærte at de var født slik og ikke kunne blitt noe annet. I dette foredraget konkluderer Bolsø med at folk flest er kjønnsdysforiske. Dette vil kanskje provosere på tilsvarende måter. Noen cis-personer kan si at det ikke finnes ambivalens i deres følelse av kjønnstilhørighet. Innen trans*samfunnet kan noen si at de ikke passet i kjønnskategorien de ble tildelt, men at eget kjønn likevel ligger fast og er singulært. Innlegget er et queerteoretisk innspill til en diskusjon om dette.

Agnes Bolsø er sosiolog, kjønnsforsker og professor ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier ved NTNU. Bolsø har i flere år markert seg som forsker og debattant innen emner knyttet til kjønn og seksualitet, evolusjonsteori og forholdet mellom natur og kultur og queerteori.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.