Fagutvalg for klinisk helsepsykologi

Fagutvalg i klinisk helsepsykologi skal

1) Bidra til å forankre og løfte fagfeltet klinisk helsepsykologi ved å:

• Komme med innspill til sekretariatet vedrørende samarbeid med brukerorganisasjonene
  • Bidra til å utbre den nasjonale alliansen for helsepsykologi i somatikken
  • Bidra til at barn og unge, og deres familier, får psykologisk hjelp til å mestre sin livssituasjon ved alvorlig og/eller kronisk somatisk sykdom.
  • Komme med innspill til sekretariatet med hensyn til påvirkningsarbeid – for å tilrettelegge for flere praksisplasser (mulighet for å få innpass og kostnadseffektivt for HF-ene) også «løfte frem» allerede eksisterende plasser som eksempel.
  • Komme med innspill til sekretariatet til hvordan en kan skape flere konkret plasserte arbeidsplasser.
  • Komme med innspill til sekretariatet om profilering av helsepsykologi i media
  • Komme med innspill til sekretariatet til dialog med helsemyndigheter
  • Bidra til å spre fagkunnskap – eksempelvis gjennom faktaark, «gode eksempler», media, artikler, psykologfaglige innspill til konferansen, blogginnlegg og FB.
  • Bidra til å styrke nettverk/kontaktflate for psykologer på fagfeltet.

2) Bidra i det videre arbeidet med det valgfrie programmet (jfr. mandat for spesialistutvalget/fagutvalg)

• Fagutvalgene utarbeider forslag til utfyllende bestemmelser med definisjon, samt målbeskrivelse med læringsmål og innhold i de valgfrie programmene.
  • Sakene behandles i spesialitetsrådet før vedtak i sentralstyret.
  • Fagutvalgene for spesialitetene vurderer hvilke valgfrie program som kan godkjennes til egen spesialitet.
  • Utvalget skal ha et kultur- og kjønnsperspektiv i sin virksomhet og det skal rapporteres i beretningene hvordan dette er ivaretatt.
  • Det er sentralstyret som beslutter og godkjenner opprettelse av valgfrie program i spesialitetene – og da etter at forslaget er vurdert både i fagutvalg og i spesialitetsrådet.
  • Avgjørelser i utvalgsmøter fattes med simpelt flertall. Ved eventuell stemmelikhet er leders stemmegivning utslagsgivende. Utvalget er beslutningsdyktig når 2/3 av medlemmene er til stede.

Medlemmer av utvalget klinisk helsepsykologi

Borrik Schjødt, leder

Nina Lang, nestleder