Fagutvalg for rettspsykologi og sakkyndighet

Utvalg for rettspsykologi og sakkyndighet i Norsk Psykologforening skal styrke Psykologforeningens arbeid innen feltet, og bidra til at psykologer som arbeider innenfor rettspsykologi og sakkyndighet, har oppdatert kunnskap og yter gode faglige tjenester.

Utvalgets oppgaver

• Arbeide for at psykologers sakkyndigarbeid er basert på forsknings- og evidensbaserte metoder
  • Arbeide for at psykologers sakkyndige arbeid har gode rammebetingelser
  • Arbeide for at det etableres gode måter å kvalitetssikre erklæringene i barne- og erstatningssaker
  • Ta initiativ til å igangsette undersøkelser og utredningsarbeid som leder fram til forslag om nye tiltak(lover, forskrifter, veiledere etc.) som kan forbedre psykologers arbeid i rettssystemet og rettssystemets bruk av psykologers kompetanse.
  • Være pådriver for nødvendige utdanningstilbud på disse fagområdene på universitetene, internt i foreningens ulike utdanningsprogram og i samarbeid med andre
  • Bidra til styrking av sakkyndigrollen i Norden

Annika Melinder