Portugiser ny europeisk psykologleder

Telmo Mourinho Baptista.

Etter en liten valgthriller ble portugiseren Telmo Mourinho Baptista ny president i den europeiske psykologføderasjonen, EFPA.

Baptista,som er president i den portugisiske psykologforeningen, avløser Robert Roe fra Nederland.

Presidenten i Norsk psykologforening, Tor Levin Hofgaard, var også kandidat til toppvervet i EFPA, og fikk 51 stemmer, men det holdt ikke mot Baptistas 56.

Valget skjedde under EFPA-generalforsamlingen i Milano 12. Juli.
– Jeg gratulerer Telmo Baptista varmt med valget, og ønsker ham lykke til med arbeidet som venter. Jeg ser frem til å samarbeide tett med ham, ettersom jeg fortsetter i fire nye år i EFPA-styret. Dette valgresultatet lever jeg derfor godt med. Det internasjonale arbeidet gir en unik innsikt i hva som skjer i resten av Europa, og ikke minst i utviklingen av EU´s helsepolitikk, slik den utformes i Brussel, sier Hofgaard.

Han minner om at minst 30 prosent av EU-lovgivningen også blir norsk lov.
– Blant annet derfor har Norsk psykologforening alltid prioritert internasjonalt arbeid og samarbeid, både med de nordiske lands foreninger og de europeiske psykologforeningene. Også den amerikanske foreningen APA har vi et godt samarbeid med, sier Hofgaard, som har ledet den norske Psykologforeningen siden høsten 2007.

Emneord: EFPA