Kandidater til Akademikerprisen 2013

Akademikernes logo.

Hvem bør få Akademikerprisen for 2013? Prisen utdeles årlig og skal gå til en norsk eller utenlandsk enkeltperson som har utmerket seg gjennom bidrag til akademisk frihet og kunnskapsformidling.

Akademikernes medlemsforeninger har ansvaret for å kvalitetssikre kandidatene.

Medlemmer i Norsk Psykologforening sender sine forslag til Tove Beate Pedersen, tove@psykologforeningen.no , medfrist 15. april.

Det bør legges vekt på at kandidaten:

• Står for og viser akademisk metode og akademisk frihet i sitt arbeid
  • Arbeider med et tema som bør ha offentlig oppmerksomhet
  • Har norsk eller nordisk tilknytning
  • Har en del år igjen av sitt akademisk virke.

Prisen består av en pengesum, på kr. 100.000. I tillegg mottar prisvinneren et diplom og en skulptur av Nico Widerberg. Prisen skal deles ut på en konferanse i oktober 2012.

Prisen har vært delt ut fire ganger tidligere. Prisen for 2012 gikk til professor Sissel Rogne , direktør i Bioteknologinemnda