Aktuelt

Psykologforeningen vil ha større forutsigbarhet for utenlandsstudenter. Utdanninger i EØS-området som møter norske krav, bør kunne forhåndsgodkjennes.

Å leve med sykdom

Hvordan er det å leve med sykdom, hvordan kan psykisk og fysisk helse påvirke hverandre? Psykologspesialist Nina Lang om klinisk helsepsykologi i praksis.

Hvordan kan psykologisk kompetanse bidra til bedre behandling av pasienter i somatikken? Våre innspill til Nasjonal helse- og sykehusplan.

Gule blomster i vase

På psykologforeningen.no har vi en egen blogg der fagfolk skriver om helsepsykologiske emner. Kanskje du finner noe du har glede av der?

Forside februarutgaven. Illustrasjon: Åshild Irgens

Tidsskriftet

– Ulovlig tvangsmedisinering kan være utbredt i psykisk helsevern, sier sivilombudsmann Aage Thor Falkanger i februarutgaven av Psykologtidsskriftet.

Kjersti Toppe. Foto: Senterpartiet

– Kunnskapsgrunnlaget er for er tynt til å vedta utbygging av OUS. Avgjørelsen bør utsettes.

Psykologforeningen introduserer egne informasjonssider for deg som er psykolog i kommunen.

Mann tegner smilefjes med kritt på tavle.

Kommentar

Hva bør vi egentlig snakke om når vi snakker om «pasientens helsetjeneste»? Les om våre innspill til nasjonal helse- og sykehusplan.

Siri Næs. Foto: Terje Reite/NRK

Hedersgjest

Siri Næs stakk hodet fram for «den gylne regel», og se – det sitter der ennå.

Foto: Dagsavisen

Kommentar

Fra våre tillitsvalgte til Bent Høie: Kortere ventetid er i seg selv ingen målestokk for om psykisk helsevern og rusbehandling blir prioritert. Kan stå i motstrid til pasienttilpasset behandling.

En hund etter nyheter

Psykisk helse i skolen, personlighetsforstyrrelser og en artikkel om rett til sykmelding som nyansatt var blant de mest leste sakene på psykologforeningen.no i 2018.

Bent Høie

Helseminister Bent Høies sykehustale 2019 i opptak. I talen forteller han hvilke forventninger han har til sykehusene.

Bent Høie, foto: Dagsavisen

Kommentar

Kuttene i psykisk helsevern lar seg ikke kombinere med politiske mål om kortere ventetider, mindre tvang og bedre kartlegging av selvmordsrisiko. Bent Høie: Vi klarer ikke dette, skriver våre tillitsvalgte.

Leder som viser sin personlige rating

Kommentar

«Ledelse» er kjernen i å lykkes med å lage pasientens helsetjeneste, Regjeringens credo for hva den vil med helsevesenet vårt. Men ikke hvilken som helst ledelse – den må være «pasientnær».

Mann overrekker gullnøkkel

Kommentar

Vi har store forventninger til helseministerens sykehustale 15. januar: At han benytter muligheten til å vise hvordan han vil realisere «Den gylne regel».

Gutt med strekkode på underarmen

Blogg

Det er ingen tvil om at gener er viktige, men de kan ikke oppdra barna våre. Det er det bare vi foreldre som kan gjøre.