Blogg

Psykolog og forfatter Pia von Hirsch om smerte som smitter og nødvendig egenomsorg.

Gylne høstblader

Da Turid Vogt Grinde døde 29. april, var det en av psykologprofesjonens fremste pionérer som gikk bort.

Måler kvalitet med målebånd

Blogg

Livskvalitet må kunne måles. Målesystemet finnes. Det er utviklet av våre fremste livskvalitetsforskere. Men lite tyder på at Regjeringen akter å ta det i bruk.

Mann viser følelser med plakat.

Blogg

Forrige uke besøkte psykologparet Julie og John Gottman Oslo. Uka etter skriver president i Norges Røde Kors, Robert Mood, at menn ikke behøver å prate om følelser. Bør man ikke snakke om følelser?

Tommy Sotkajærvi

Akershus lokalavdeling har nominert Tommy Sotkajærvi til president i Psykologforeningen. Nominasjonen kommer kort tid etter at valgkomiteen innstilte Håkon Skard.

Velkommen til spesialiteten i eldrepsykologi

Hør psykologspesialist Thale Kinne Rønqvist fortelle om de spennende faglige utfordringene som venter på den som velger å spesialisere seg i eldrepsykologi.

Hender som strekkes i været

Valgkomiteen i Norsk psykologforening innstiller Håkon Kongsrud Skard til president, og Rune Frøyland og Heidi Tessand til visepresidenter for landsmøteperioden 2019-2022.

Gyllen pokal

Tiden er inne for å nominere psykologer som bidrar til «..å gjøre psykologisk kunnskap tilgjengelig og til nytte for folk flest.»

SAS-fly står på bakken

Norsk psykologforening støtter SAS-pilotenes kamp for forutsigbare arbeidsplaner.

Kvinne som jonglerer

Testdagen 2019

Identifisering av talenter og «onboarding». Slik lyder stikkordene for Testdagen 2019 som i år går av stabelen 23. september. Velkommen!

Opprop for papirløse

Psykolog, lege, sykepleier eller støttespiller: Støtt oppropet for helsehjelp til papirløse. La oss få gjøre jobben vår - gi helsehjelp til dem som trenger det.

– Innledende forhandlinger er gjennomført i god dialog med Spekter, sier forhandlingsleder i Akademikerne helse, Rune Frøyland.

Mann utforsker VR-briller

Blogg

Psykologrollen versjon 2.0 er under utvikling, og den vil rocke deg. Og forhåpentligvis gjøre deg til en bedre og mer effektiv fagutøver, skriver Kaja Betin.

Mann med kikkert

Helsepolitisk barometer 2019

Bare 16 prosent vurderer tilgjengeligheten til psykisk helsehjelp i egen kommune som god, viser tall fra Helsepolitisk barometer for 2019.

Jørgen Sundby:  Sakkyndighet i sivile saker om erstatning for helseskade

Har man fått en helseskade som man mener en annen er ansvarlig for, kan man søke erstatning. Psykologspesialist Jørgen Sundby forklarer på video.

Åpen dør til framtiden

Kommentar

Vi er i landsmøteåret 2019. Tiden er igjen inne for å spørre seg hva som skal være Psykologforeningens hovedsatsingsområde i neste landsmøteperiode.