Aktuelt

Helsefremmende oppvekst, arbeid, klimapsykologi? Jakten på nytt hovedsatsingsområde er i gang.

Arne Thomas Lundqvist og Ingrid Camilla Heggland

Ved Haugaland og Karmøy DPS er Akutt ambulant team (AAT) med psykologer i front en nøkkelfaktor for å tenke alternativer til tvang.

Foreldre i konflikt etter samlivsbrudd

Hvordan kommunisere med foreldre som er i konflikt etter samlivsbrudd? Kom og hør professor Odd Arne Tjersland på Psykologikongressen. (Klikk på bilde og se video)

Puslespill

Psykologforeningens valgkomité klar med innstilling til medlemmer av Sentralstyret, Fagetisk råd, Ankeutvalget for fagetiske klagesaker og Valgkomiteen for landsmøteperioden 2019-2022.

Børge Mathiassen

Psykologprisen 2019

«Å drive behandling i psykisk helsevern uten et system for tilbakemeldinger fra pasientene, er som å styre et fly uten instrumenter.»

Hvordan går det med pasienter med schizofreni?

Er potensialet for å bli bedre større en antatt? På Psykologikongressen rapporterer Anne-Kari Torgalsbøen fra Oslo Schizofrenia Recovery Study.  Gå til  påmelding.

Kommentar

Hvordan opplever du vilkårene for å kunne yte god behandling i psykisk helsevern eller tverrfaglig spesialisert rusbehandling? Det vil vi gjerne vite, og ber deg svare på en spørreundersøkelse.

Kroppsorientert tilnærming til spiseforstyrrelser

Hvilke muligheter ligger i en kroppsorientert tilnærming til behandling av spiseforstyrrelser? Det får du vite mer om på Psykologikongressen 5.-6. september.  Gå til  påmelding.

The Bergen 4-day treatment mot tvangstanker

Kathrine Mydland-Aas fikk hjelp mot tvangstanker gjennom The Bergen 4-day treatment, utviklet av Bjarne Hansen og Gerd Kvale.  På Psykologikongressen 5.- 6. september får du vite mer.

Hvordan behandle barn utsatt for vold/alvorlig omsorgssvikt?

På Psykologikongressen 5.-6. september forteller Bernadette Christensen og Audun Formo Hay om erfaringer med behandlingsformen MST-CAN. Gå til  påmelding.

Hvordan håndtere «Generasjon prestasjon»?

Hvordan forholde seg til økende psykiske helseplager blant ungdom? Ole Jacob Madsen om «Generasjon prestasjon» på Psykologikongressen 5.- 6. september.  Gå til  påmelding.

Psychodynamic therapy on challenging problems

Vi er stolte over å kunne presentere Nancy McWilliams som en av våre hovedtalere på Psykologikongressen 5.-6. september.  Gå til  påmelding.

Kollegastøtte til personer som mister pasienter i selvmord

På Psykologikongressen 5.-6. september deler Annika Hagermann og Wenche ten Velden Hegelstad, sine erfaringer.  Gå til  påmelding.

Hvordan går det med pasienter med ADHD eller schizofreni etter 25 år?

Det er ett av mange temaer på Psykologikongressen 5.-6. september. I denne videosnutten gir Merete Glenne Øie deg en forsmak. Gå til  påmelding.

Akademikerne og Spekter har i dag signert lønnsoppgjørene for 2019 i Spekters forhandlingsområder 10 og 13.

Siri Næs

Kronikk

Vi som jobber i psykisk helsevern, har havnet i en farlig spagat der vi daglig må velge bort syke mennesker som ikke bør vente på behandling, skriver foretakstillitsvalgt Siri Næs i Dagens Medisin.