Aktuelt

Minerva trykket torsdag 7. november en artikkel som retter sterk kritikk mot Psykologforeningen i anledning ELTE-saken. Der fremsettes en rekke påstander om at Psykologforeningen har motarbeidet ELTE-studentene. Det er ikke riktig.

Dom i ELTE-saken falt i Oslo tingrett i dag. Staten ble gitt medhold i sitt syn om at studentene ikke kvalifiserer for lisens eller autorisasjon som psykolog i Norge.

Studenter på forelesning

Mer forutsigbarhet og bedre kvalifiseringsløp for utenlandsstudenter som ønsker å bli psykolog i Norge.

Mann og kvinne som sitter ovenfor hverandre og snakker

Helsedirektoratet har utviklet et nytt kurs for å hjelpe med vurdering av samtykkekompetanse.

Kvinne som holder hendene mot hodet, frustrert

Blogg

Hunden vår har nettopp fått valper. Jeg tror ikke hun reflekterer så mye omkring hvordan hun fungerer i rollen som mor. Vi mennesker, derimot, bekymrer oss langt mer i foreldrerollen.

Tor Levin Hofgaard

Det går mot landsmøte i Norsk psykologforening. I denne teksten vil jeg forsøke å oppsummere de tre siste årene, som også vil være min siste presidentperiode.

Fagsjef Åste Herheim

Statsbudsjettet 2020

Nesten halvparten av oss vil i løpet av livet få en psykisk lidelse. Det har dere hørt mange ganger før. Samtidig er det som om vi snakker om den andre halvparten, at ikke statistikken handler om oss. Men den gjør det.

Stortingshøring

Psykologforeningen har i dag gitt sine innspill til Helse- og omsorgskomiteen.

Deltakere i paneldebatt på DM Arena

Som oppladning til Verdensdagen for psykisk helse samlet Dagens Medisin fagfolk, brukere og politikere til å gjøre opp status og svare på spørsmålet: Hvor går vi nå?

Hender som holder over hverandre

10. oktober er dagen for å sette økt fokus på psykisk helse verden over. Årets internasjonale tema er selvmordsforebygging.

2 kvinner som sitter i en sofa og snakker i mikrofon

Forebygging av utenforskap og muligheter for å bygge sosiale relasjoner er viktig for god psykisk helse og livskvalitet. Stovnerseminaret viste hvordan dette kan gjøres i praksis.

Stortinget

Statsbudsjettet 2020

- Jeg savner tydelige prioriteringer fra regjeringen, spesielt evne til å adressere de store behovene i spesialisthelsetjenesten, sier Psykologforeningens president Tor Levin Hofgaard.

Tor Levin Hofgaard

Norsk psykologforening mener at Stortinget, som åpner igjen i dag, må gjøre hastevedtak for å få barna og deres mødre hjem.

Spørsmålstegn på et kort

Tidsskriftet

Hva er det viktigste Psykologforeningen bør jobbe med i neste landsmøteperiode? Tidsskriftet har spurt kandidatene til presidentverv og sentralstyre.

Nora Sveaass

Tidsskriftet

En av de tydeligste røstene for menneskerettighetenes betydning i psykologisk arbeid, Nora Sveaass, ble 20. september tildelt St. Olavs Orden.

2019 skrevet på en flystripe med en pil fremover

Tidsskriftet

Her får du oversikt over lokale debatter og viktige frister før landsmøtet.