Hvordan går det med pasienter med ADHD eller schizofreni etter 25 år?

Det er ett av mange temaer på Psykologikongressen 5.-6. september. I denne videosnutten gir Merete Glenne Øie deg en forsmak. Gå til  påmelding.

Siri Næs

Kronikk

Vi som jobber i psykisk helsevern, har havnet i en farlig spagat der vi daglig må velge bort syke mennesker som ikke bør vente på behandling, skriver foretakstillitsvalgt Siri Næs i Dagens Medisin.

Blogg

Psykolog og forfatter Pia von Hirsch om smerte som smitter og nødvendig egenomsorg.

Gylne høstblader

Da Turid Vogt Grinde døde 29. april, var det en av psykologprofesjonens fremste pionérer som gikk bort.

Måler kvalitet med målebånd

Blogg

Livskvalitet må kunne måles. Målesystemet finnes. Det er utviklet av våre fremste livskvalitetsforskere. Men lite tyder på at Regjeringen akter å ta det i bruk.

Mann viser følelser med plakat.

Blogg

Forrige uke besøkte psykologparet Julie og John Gottman Oslo. Uka etter skriver president i Norges Røde Kors, Robert Mood, at menn ikke behøver å prate om følelser. Bør man ikke snakke om følelser?

Tommy Sotkajærvi

Akershus lokalavdeling har nominert Tommy Sotkajærvi til president i Psykologforeningen. Nominasjonen kommer kort tid etter at valgkomiteen innstilte Håkon Skard.

Velkommen til spesialiteten i eldrepsykologi

Hør psykologspesialist Thale Kinne Rønqvist fortelle om de spennende faglige utfordringene som venter på den som velger å spesialisere seg i eldrepsykologi.

Hender som strekkes i været

Valgkomiteen i Norsk psykologforening innstiller Håkon Kongsrud Skard til president, og Rune Frøyland og Heidi Tessand til visepresidenter for landsmøteperioden 2019-2022.

Gyllen pokal

Tiden er inne for å nominere psykologer som bidrar til «..å gjøre psykologisk kunnskap tilgjengelig og til nytte for folk flest.»

SAS-fly står på bakken

Norsk psykologforening støtter SAS-pilotenes kamp for forutsigbare arbeidsplaner.

For snarlig tiltredelse søker Psykologforeningen spesialrådgiver i Fagpolitisk avdeling.

gruppeterapi

Psykologikongressen 2019

På tide å bestille bord ved en av årets mest rikholdige faglige buffeter – Psykologikongressen 5.-6. september: Når behandling er vanskelig.

Kvinne som jonglerer

Testdagen 2019

Identifisering av talenter og «onboarding». Slik lyder stikkordene for Testdagen 2019 som i år går av stabelen 23. september. Velkommen!

Opprop for papirløse

Psykolog, lege, sykepleier eller støttespiller: Støtt oppropet for helsehjelp til papirløse. La oss få gjøre jobben vår - gi helsehjelp til dem som trenger det.

– Innledende forhandlinger er gjennomført i god dialog med Spekter, sier forhandlingsleder i Akademikerne helse, Rune Frøyland.