23. februar 2017 (endret 02. mars 2017)
Psykiske problemer og adferdsforstyrrelser fører til rekordhøye uføretall for personer mellom 20 og 29 år.
13.046 i den aktuelle aldersgruppen er uføretrygdet, dobbelt så mange som for ti år siden. I de fleste tilfellene skyldes det psykiske problemer og atferdsforstyrrelser. Tallene fremgikk av helsedirektør Bjørn Guldvogs årstale i 23. februar. I talen var oppfordringen tydelig om å styrke innsatsen mot ungt utenforskap.
– For mange barn og unge faller utenfor. For mange går glipp av tilstrekkelig utdanning og kommer seg ikke inn i arbeid og samfunnsdeltagelse. Dette gir helseutfordringer for resten av livet, sa Guldvog.
"For mange går glipp av tilstrekkelig utdanning og kommer seg ikke inn i arbeid og samfunnsdeltakelse
"
Les mer på Helsedirektoratets nettside.
Utdanning er den viktigste mekanismen for å utjevne sosiale forskjeller, fremholdt helsedirektøren.
– Utdannelse er gratis i Norge, og dersom fattige barn og unge mestrer og gjennomfører utdannelse, er sjansen større for at de lykkes i arbeidsmarkedet og kan bygg en trygg fremtid for seg selv og sine barn, sa han.
Bare 16 prosent vurderer tilgjengeligheten til psykisk helsehjelp i egen kommune som god, viser tall fra Helsepolitisk barometer for 2019.
Jeg er et vandrende genetisk eksperiment: Jeg er enegget tvilling. Det er ingen tvil om at genene er viktige, men genene kan ikke oppdra barna våre. Det er det bare vi foreldre som kan gjøre.
Hvordan bidrar samfunnspsykologer til å skape et bedre samfunn? Om Book of Mormon, «generasjon prestasjon» og Guds død.
Bø i Telemark: Når kommunepsykolog Brita Rønning Iversen er på jobb, behandler hun ikke enkeltpersoner, hun utvikler gode tjenester.
Østensjø bydel i Oslo: En psykolog for dem som ikke nyttiggjør seg av tradisjonelle hjelpetilbud. Som heier fram normaliteten, spesielt når gutta og bekjemper sosial ulikhet i helse.
Emneord: barn og unge , forebygging
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.