Suksess i kunnskapssamfunnet forutsetter verdibasert ledelse, skal vi tro Daan van Knippenberg.
Professoren i organisasjonspsykologi ved Erasmus universitetet i Rotterdam var ikke snauere enn at han pekte på den humanitære organisasjonen Leger uten grenser da han eksemplifiserte hva flere virksomheter burde strekke seg mot.
− De vet hva som er formålet med det de skal drive med, og de klarer å kommunisere det klart og tydelig overfor seg selv og omgivelsene. De ansatte trenger ikke å være i tvil om hva de skal bidra til i samfunnet, sa Knippenberg.
Resultatet mener han er mer selvdrevne, fremoverlente og effektive ansatte. Ansatte som er bedre i stand til å foreta moralsk aktverdige valg på vegne av virksomheten fordi de langt på vei tar valgene på vegne av seg selv.
Knippenberg var først i rekken av keynotespeakers under den 17. europeiske kongressen for arbeids- og organisasjonspsykologer som går av stabelen i Oslo 20.-23. mai.
Daan van Knippenberg
− Verdier som er konsistente med hva folk selv tror på, er blant de sterkest motiverende faktorer som fins. Denne påstanden er verken revolusjonerende eller ny. Men erkjennelsen den bygger på, bør ligge i bunnen for all strategisk tenkning i enhver virksomhet . Dette gjelder enten vi jobber i en bank, en humanitær organisasjon eller eksempelvis i akademia, sa Khan.
− Hvorfor eksisterer denne organisasjonen? Det er spørsmålet vi bør stille oss, sa han.
Integrert i kongressen er også Psykologforeningens årlige arrangement Testdagen.
George Hallenbeck
Her var George Hallenbeck ved Centre for Creative leadership (CCL) en av attraksjonene. CCL har utviklet strategier for å utvikle og holde på ledertalentene.
− Hvem er de? spurte han retorisk
− Vi snakker ikke om «superhelter». Vi snakker om folk som evner å tilpasse seg et omskiftelig samfunn, og ikke minst: Personer som evner å lære av sine feil, sa han.
Mindre enn en tredel av europeiske virksomheter har oversikt over ledertalentene sine. De demografiske endringene bidrar til at «talentlageret» skrumper inn, og incentiver som tar hensyn til god balanse mellom personlige og profesjonelle behov, øker i betydning, understreket Hallenbeck.
− Kampen om ledertalentene hardner, og det bør virksomhetene ta høyde for, sa han.
Identifisering av talenter og «onboarding». Slik lyder stikkordene for Testdagen 2019 som i år går av stabelen 23. september. Velkommen!
I flere år har hun jobbet systematisk med arbeidsmiljøet ved Oslo universitetssykehus (OUS). I høst ble hun belønnet med Den norske arbeidsmiljøprisen 2018.
– Vi trenger ledere som utvikler tjenestene ved å ta utgangspunkt i tilbakemeldinger fra pasientene og de som arbeider med dem.
Hva i all verden kan vi vente oss av den nye fagsjefen i Norsk psykologforening? Og hva tar han med seg han som går, utover skjorteskiftene sine?
Kritikk mot manglende oppfølging av avtalespesialister får sentral plass i maiutgaven av Psykologtidsskriftet.
- Psykologer har mye lederkompetanse i bagasjen. Så lenge de unngår å bli terapeuter i lederrollen, går det bra.
Emneord: ledelse , organisasjonspsykologi
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.