Velkommen til «De nære ting»

Kongressbanner

Hva er egentlig «de nære ting» som for de fleste av oss utgjør brorparten av trådene i livsveven? Årets psykologikongress gir «nærheten» og hvordan den preger våre liv, sin velfortjente oppmerksomhet.

Hvem og hva betyr mest for oss i våre liv? Er det de langsiktige målene, drømmene vi bærer på om å realisere oss selv, om å nå lengre, høyere enn vi er for øyeblikket? Eller er det først og fremst de dagligdagse fenomenene som vi knapt enser fordi vi har begynt å ta dem som en selvfølge? Hva er egentlig «de nære ting» som for de fleste av oss utgjør brorparten av trådene i livsveven

Det skjer gjennom plenumsforedrag som tematiserer familie, selvfølelse, arbeid som terapi, psykologi på TV, - sped og småbarns psykiske helse, familieoppfølging etter tap og traumer og samlivsbrudd etc.

Vi serverer også et velutrustet lag av norske fagfolk som vil dele sine kunnskaper og ferdigheter innenfor et mangfold av fagområder. Du får møte Sissel Gran, Guro Øiestad, Peder Kjøs, Jan-Ole Hesselberg, Silje Reme, Atle Dyregrov, Gaute Godager, Annika Melinder, Jan Reidar Stiegler, Kirsten Rasmussen og mange flere.

Ann Phoenix

Ann Phoenix

Vi tilbyr deg to dager 7.- 8. september, som veksler mellom «state of the art»-presentasjoner og praksisnære symposier og foredrag.

Vi har også gleden av å hilse velkommen til internasjonale tungvektere som Ann Phoenix og Deborah Lee.

  • Ann Phoenix er professor ved Institute of Education, University of London, og er også leder av Childhood Wellbeing Research Centre. Hennes forskning fokuserer først og fremst omkring begrepet sosial identitet, og hvordan psykososiale opplevelser henger sammen med sosiale prosesser. Hennes skriftlige publikasjoner spenner fra helsepsykologi til sosialpsykologi med temaer som maskulinitet/feminisme, raseidentitet, foreldreskap og utvikling av morsrollen.  
  • Deborah Lee

    Deborah Lee

    Deborah Lee er leder av Berkshire Traumatic Stress Service/South Central Veterans Service I England og har også en bistilling ved University College London. Hun har arbeidet i traumefeltet i over tjue år, og har spesialisert seg i behandlingen av PTSD og komplekse traumer. Hennes kliniske og forskningsmessige interesser ligger I å forstå og behandle skambasert PTSD og selvkritikk. Hun har vært med å utvikle "compassion-based therapy" i behandlingen av traumer, og har skrevet mye om dette temaet i artikler og bøker.  

Stikkord for symposiene er:

  • Psykologen i rettspsykologisk sammenheng
  • Hva kjennetegner superterapeuten?
  • Kontekst versus individ
  • Etisk refleksjon
  • Personlighetsforstyrrelser
  • Dataspill - uskyldig tidsfordriv eller samfunnsbelastning?
  • Unge voksnes minner om foreldrenes skilsmisse
Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.