Valgkomiteen redegjør

Valgkomiteen ønsker med dette å bidra til at lokalavdelingene har den nødvendige oversikt for å gi tilbakemelding på vår innstilling til visepresidentvervet.

Etter at visepresidenten for fag og profesjon trakk seg få dager etter landsmøtet i november 2019, har valgkomiteen med innspill fra lokalavdelingene jobbet med å finne en kandidat som kan fylle dette vervet og ha bred støtte i foreningen.

Valgkomiteen har som prinsipiell tilnærming å ikke uttale seg om ulike kandidaturer, men levere en innstilling med begrunnelse av den kandidaten vi vurderer som den beste. Valgkomiteen sendte sin innstilling til lokalavdelingene 2. mars, og har bedt alle lokalavdelingene om å gi en tilbakemelding innen 16. mars. Lokalavdelingene er bedt om å melde tilbake a) om de støtter kandidaten, og b) om de har vektige innsigelser mot innstillingen.

Siden kandidatene har valgt å la seg intervjue av Tidsskriftet, er det kjent for medlemmene at Arnhild Lauveng, Heidi Wittrup Djup og Aina Holmén lot seg foreslå før fristen gikk ut 7.februar. Valgkomiteen hadde samtaler med kandidatene 12. februar. I samtale med Aina Holmén kom hun frem til at hun ikke så seg som aktuell til visepresidentvervet. Hun ga utrykk for at hun ønsket en prosess som kunne skape ro i foreningen, og hadde god tro på at begge de to andre kandidatene ville kunne få nødvendig støtte.

Valgkomiteen hadde i utgangspunktet avtalt med Aina Holmén at hun selv styrte hva hun ønsket å kommunisere ut. Vi har oppfordret henne til å klargjøre sitt kandidatur offentlig. Når det etter hvert er mange som er klar over at Aina Holmén ikke er aktuell for innstilling, samtidig som andre ønsker å opprettholde henne som kandidat til visepresidentvervet etter at vi har levert vår innstilling, så trengs det en avklaring. Valgkomiteen ser det derfor nå som nødvendig å gå ut med denne informasjonen, etter å ha gitt Aina Holmén forhåndsvarsel om behovet for dette.

Valgkomiteen har vurdert alle kandidater og samlet seg om en innstilling . Aina Holmén er ikke innstilt og valgkomiteen har heller ikke vurdert henne, siden hun ikke er kandidat.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.