Utydelig opptrappingsplan for barn og unges psykiske helse

Stortingshøring

Psykologforeningen har i dag gitt sine innspill til Helse- og omsorgskomiteen. 

- Opptrappingsplanen for barn og unges psykiske helse er både utydelig og lite konkret, sa visepresident Heidi Tessand til Helse- og omsorgskomiteen i dag. 

- Planen har gode beskrivelser av problemer og eksempler på arbeid som er igang. Men den er hverken helhetlig eller forpliktende. Det er lite sammenheng mellom problemer, mål, tiltak og ressurser som må til, understreket Tessand.

Psykologforeningen hadde fem forslag til komiteen:

  • Kartlegge behov: lage en samlet oversikt over barn og unges psykiske helsetilbud i kommunene og spesialisthelsetjeneste innen utgangen av 2020. Basert på denne kan det foreslås tiltak for hvordan barn og unge skal sikres helsehjelpen de trenger. 
  • Program for folkehelse: se på forslagene i "Mestre hele livet" (Strategi for psykisk helse fra 2017), særlig videreutvikling av program for folkehelse. 
  • Lovpålagt psykolog: når tilskuddsordningen til psykologer forsvinner, hvordan skal man sikre at alle kommuner når lovkravet om psykologkompetanse i hver kommune?
  • Kvalitetsmål og ledelse: det er behov for konkrete mål på kvaliteten av tjenestene.
  • Samhandling: det er lite samordning mellom ulike tiltak og tjenester. Psykologforeningen foreslår et statlig program for utvikling av helhetlige tjenester tilpasset lokale forhold. 

Se Heidi Tessands oppsummering av høringen her:

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.