Underveis med ny veileder i nevropsykologi

– Norsk Nevropsykologisk Forening reviderer nå sin veileder i klinisk nevropsykologi og ferdigstiller en splitter ny versjon i 2015, opplyser foreningens leder Marianne Løvstad. 13. november hilser hun rekordmange deltakere velkommen til foreningens årsmøtekurs.

– Vi ønsker å sikre kvaliteten på nevropsykologiske tjenester. Det gjør vi blant annet ved å beskrive en felles standard som tydeliggjør for nevropsykologer hva som kreves av dem, og som gjør at bestillere av nevropsykologiske tjenester vet hva de kan forvente, opplyser leder for Norsk Nevropsykologisk Forening, Marianne Løvstad.

13.-15. november avholder foreningen sitt årsmøtekurs for hele 200 deltakere, og kan dermed glede seg over ny bestenotering. Løvstad tar den gode oppslutningen som nok et tegn på at nevropsykologien er et fagfelt i vekst, blant annet som følge av at hjerneforskningen de to siste tiårene har revolusjonert kunnskapen om normalfunksjoner og patologi.

Løvstad mener det er mye å gå på når det gjelder å ta i bruk nevropsykologisk kunnskap i helsevesenet. Ikke minst tenker hun på barn med milde ervervede hodeskader, som i mange tilfeller ikke blir oppdaget og dermed mister et behandlingstilbud de ville kunne ha nytte av.

– Barn med mildere, ervervede hodeskader, blant annet som følge av hjernerystelser i idrett, følges ikke godt nok opp. Noen barn med slike skader kan bli unormalt trøtte og få oppmerksomhets- og hukommelsesproblemer, noe som kan gå utover skoleprestasjoner, opplyser Løvstad.

På årsmøtekurset vil deltakerne på siste nytt innen feltet av professor Keith Owen Yeates ved University of Calgary.

Gå til nettsiden til Norsk Nevropsykologisk Forening.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.