Trekker seg som visepresident

Etter tre år som visepresident med ansvar for fag- og profesjonspolitikk, meldte Heidi Svendsen Tessand i dag at hun trekker seg fra vervet.

- Det er beklagelig at Heidi Svendsen Tessand velger å trekke seg. Landsmøtet ønsket henne videre som visepresident, men hun har gjort en vurdering og vi må respektere hennes valg, sier nyvalgt president Håkon Kongsrud Skard.

Tessand skriver i Psykologtidsskriftet at hun ikke støtter landsmøtets retningsvalg for de neste tre årene og derfor velger hun å trekke seg nå, før det nye sentralstyret skal forhandle om foreningens nye politiske plattform.

- Landsmøtet ga oss et hovedsatsningsområde som ivaretar hele bredden av psykologfaget. Med et sentralstyre med representasjon fra både kommune, forskning, organisasjonspsykologi og spesialisthelsetjenesten, skal vi kunne forvalte dette på en god måte, sier Skard.

Igangsetter prosess med å finne ny visepresident

- Nå starter arbeidet med å finne en erstatter. I mellomtiden har vi et sterkt sekretariat som vil bistå meg med å ivareta oppgavene på fag- og profesjonssiden, sier Skard.

I denne prosessen vil valgkomiteen og lokallagene involveres for å finne en ny kandidat til visepresident for fag- og profesjonspolitikk. Dette vil pågå over de neste månedene.

- Dette er uventet og beklagelig. Vi vil nå gå i dialog med valgkomiteen og lokallagene for å finne en ny kandidat til visepresidentvervet, sier generalsekretær Ole Tunold.

- Jeg vil takke Heidi for innsatsen og engasjementet hun har vist i sine tre år som visepresident, sier Tunold.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.