Tabuprisen til Adrian Lorentsson

Adrian Lorentsson. Foto: Birgitte Finne Høifødt

Adrian Lorentsson. Foto: Birgitte Finne Høifødt

Mangeårig krumtapp i Mental Helse Ungdom, Adrian Lorentsson, ble 22. august tildelt Tabuprisen av Rådet for psykisk helse.

Lorentsson får prisen for uredd å ha gått i strupen på fordommer og tabuer om psykisk helse, både som privatperson og profilert talerør for Mental Helse Ungdom (MHU) .

Rådet for psykisk helse mener han har vært et forbilde for åpenhet, men fremhever også  at Lorentsson de senere årene har stått i bresjen for en debatt om en åpenhetskultur, som han mener til dels har blitt annektert av kjendiser. Han mener at en ukritisk åpenhet om alt som er vondt og vanskelig,  kan bidra til å sykeliggjøre normaltilstander.

«Det er nemlig svært stor forskjell på å gjennomgå ubehagelige livsomveltninger, som i seg selv er smertefulle nok, og ha en depresjon. Det er langt fra å være «litt deppa» til å faktisk ha en depresjon», skrev han i ytringen Den vanskelige åpenheten i januar 2017.

– Adrian Lorentsson er en svært viktig stemme i vårt samfunn, og det er flott og inspirerende å kunne hedre ham på denne måten,  sier Tove Gundersen, generalsekretær i Rådet for psykisk helse, som deler ut Tabuprisen.

Tabuprisen er en heders- og ærespris fra Rådet for psykisk helse som kan tildeles personer, organisasjoner og virksomheter som gjennom ord og handling gjør en innsats for å bygge ned fordommer om psykisk helse, bryte tabuer, fremme inkludering, omtanke og åpenhet om psykisk helse.

Norsk psykologforening gratulerer Adrian Lorentsson med velfortjent pris.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.