Status i lønnsoppgjørene

Hanne Indregard Lind, visepresident med ansvar for lønns- og arbeidslivspolitikk.

– Vi er fornøyde med starten på årets lønnsoppgjør, og at vi i år kom til enighet uten mekling i de sentrale oppgjørene. Nå gjenstår en viktig forhandlingsjobb for våre dyktige tillitsvalgte ute i virksomhetene, sier visepresident Hanne Indregard Lind.

Gjennom helgen har Akademikerne kommet til enighet om de sentrale delene av årets lønnsoppgjør med staten, KS og Oslo kommune. Det betyr at normen er lagt, og at forhandlingene kan begynne lokalt for våre medlemmer. Våre forhandlinger foregår lokalt i alle tariffområdene unntatt Oslo kommune, altså for 98 % av våre medlemmer.

Hva betyr dette for våre medlemmer?

Helseforetakene og Lovisenberg: Det blir ført lokale forhandlinger i hvert enkelt foretak i perioden fram til 16. juni. Det er ikke fastsatt ramme/pott for disse forhandlingene. Oppgjøret avsluttes mellom Akademikerne helse og Spekter før sommeren. Resultatene kan ikke offentliggjøres før den sentrale avslutningen er gjennomført.

Stat: De lokale partene i hver virksomhet skal nå gjennom lokale, kollektive forhandlinger bli enige om fordelingen av 5,3 prosent gjeldende fra 1. mai. Det blir sendt ut rundskriv til alle medlemmer vi har registrert som ansatt i området, dersom du ikke mottar dette bør du sjekke at du er registrert med korrekt arbeidsforhold ( se Min side ).

KS: Det forhandles lokalt i hver kommune/fylkeskommune, normalt i perioden mellom 1. mai og 1. oktober. Det blir sendt ut rundskriv til alle medlemmer vi har registrert som ansatt i området, dersom du ikke mottar dette bør du sjekke at du er registrert med korrekt arbeidsforhold ( se Min side ). Det er ikke fastsatt ramme/pott for disse forhandlingene.

Oslo kommune: Alle våre medlemmer får 6 % lønnsøkning pr 1. mai 2023. Det skal ikke føres lokale forhandlinger. 

Dersom du ikke har tillitsvalgt ved ditt arbeidssted, ta kontakt med Psykologforeningens jus- og arbeidslivsavdeling på ja@psykologforeningen.no .

Virke: De sentrale forhandlingene vil finne sted før sommeren, deretter følger lokale forhandlinger for våre medlemmer i området til høsten. Her avhenger det av hvilken landsoverenskomst man er omfattet av om det er en fastsatt pott som skal fordeles eller frie forhandlinger uten fastsatt ramme/pott. Det blir sendt ut rundskriv til alle medlemmer vi har registrert som ansatt i området når de sentrale forhandlingene er avsluttet. Sjekk gjerne allerede nå om du er registrert med korrekt arbeidsforhold ( se Min side ).

Emneord: Forhandlinger

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.