Seier i Arbeidsretten

Rune Frøyland, leder for Akademikerne helse

Rune Frøyland, leder for Akademikerne helse

Akademikerne helse vant frem i arbeidsrettssaken mot Spekter. –En viktig dom for hele det organiserte arbeidslivet, sier forhandlingsleder Rune Frøyland.

Mandag 6. november ble det klart: Da slo Arbeidsretten fast at Rikslønnsnemnda ikke kan videreføre avtaler som inneholder store unntak fra arbeidsmiljøloven, uten at fagforeningen samtykker.

Arbeidsrettens avgjørelse innebærer at legeavtalene er ugyldige i sin helhet. For Psykologforeningen og de øvrige foreningene i Akademikerne helse, gjelder fortsatt de inngåtte avtaler i 2016 og i 2017. 

Rikslønnsnemnda kan altså ikke tvinge sykehuslegene til å jobbe med svært vide unntak fra arbeidsmiljølovens bestemmelser om arbeidstid, fremgår det av Arbeidsrettens avgjørelse i saken mellom Spekter og Akademikerne helse.

– Dette handler om medbestemmelse og retten til å trekke tilbake de videste unntakene fra loven i norsk arbeidsliv. Dommen er svært viktig – ikke bare for oss, men for hele det organiserte arbeidslivet, sier Rune Frøyland, forhandlingsleder i Akademikerne helse.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.