Lønnsoppgjøret

Rikslønnsnemndas behandling utsatt til 13. februar

Rikslønnsnemndas behandling av lønnsoppgjøret er utsatt fra 9. til 13. februar.

Etter at den fem uker lange sykehusstreiken ble stoppet av regjeringen 11.oktober 2016, skal Rikslønnsnemnda behandle og fastsette lønnsoppgjøret og tariffavtaler for Akademikerforeningene i sykehusene. 

Rune Frøyland

Rune Frøyland

Akademikerne har 6. januar 2017 fremmet habilitetsinnsigelse på Erling Barth som er nøytralt medlem i Rikslønnsnemnda. Arbeidsgiverforeningen Spekter fremmet habilitetsinnsigelse både på Barth og på nemndas leder Liv Synnøve Taralsrud. Begge disse har nå trukket seg. Som nye oppnevnes Steinar Strøm og Dag Nafstad. Endringen av nemndas sammensetting har ført til en utsettelse av nemndsbehandlingen med to virkedager. 

Leder av Akademikerne helse og visepresident i Psykologforeningen, Rune Frøyland, sier seg glad for at utsettelsen ble såpass bagatellmessig. 

– Det er nødvendig å få nemndsbehandling nå slik at våre medlemmer kan få effektuert lønnsoppgjøret. Det var imidlertid også nødvendig å fremme habilitetsinnsigelse pga nært vennskap mellom Erling Barth og direktør ved Øsfoldssykehuset Just Ebbesen. Våre medlemmer må være trygg på at det faktisk skjer en nøytral og objektiv vurdering i Rikslønnsnemnda, sier Rune Frøyland i en kommentar.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.