Psykologforeningens innspill til ny regjeringserklæring

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har gått sammen i konkrete forhandlinger om å danne ny regjering. Psykologforeningen har levert innspill til den politiske plattformen.

Etter at sonderinger med SV ikke førte frem ble det onsdag klart at Ap og Sp forsøker å gå sammen om å danne en mindretallsregjering. President i Psykologforeningen, Håkon Skard, mener de har skapt høye forventninger.

- Ap og Sp har vært tydelige både i Stortinget, i programmene sine og i valgkampen på at psykisk helse er et satsningsområde. Nå forventer vi selvfølgelig at dette blir synlig i den politiske plattformen og at de gjør ord til handling.

Psykologforeningens innspill prioriterer tre områder der vi ønsker tydelige politiske tiltak; spesialisthelsetjenesten, kommunale tjenester og arbeid og utdanning.

- Mitt hovedbudskap er at en ny regjering må gjennomføre en forpliktende satsning som tilpasser tjenestetilbudet til befolkningens behov, både i sykehusene og i kommunene.

- Vi ser at tilbudet blir for tilfeldig rundt om i landet og at vi mangler faglige rammer til å gi god nok oppfølging av pasientene. Det er også et sterkt behov for å fjerne siloer, for eksempel mellom helse og arbeid, sier Skard.

Psykologforeningens innspill til regjeringserklæringen 2021-2025 kan du lese her.