Psykisk helse likeverdig del av folkehelsearbeidet

Prestekrager i vekst

«Psykisk helse skal være en likeverdig del av folkehelsearbeidet». 

Slik lød meldingen fra helse- og omsorgsminister Bent Høie da han 25. august presenterte regjeringens strategi for god psykisk helse.

I regjeringens pressemelding heter det at strategien spenner over hele psykisk helsefeltet, fra folkehelse til behandling og rehabilitering. Den omfatter både barn, unge, voksne og eldre.

– Helsesektoren spiller en viktig rolle, men mange av virkemidlene ligger i andre sektorer. Derfor vil regjeringen arbeide for at psykisk helse skal forankres bedre i alle sektorer som har ansvar for virkemidlene, sier Bent Høie.

Last ned strategien

Helsestatsråden legger vekt på at god psykisk helse handler om å mestre hele livet; om tilhørighet og inkludering i samfunnet.

– Grunnlaget legges i lokalmiljøet: i hjemmet, i barnehagen, i skolen og på arbeidsplassen. Ikke minst er nærmiljøet og lokalsamfunnet viktig for psykisk helse og mestring blant eldre, sier Høie.  

Regjeringen peker på at godt folkehelsearbeid gir store muligheter for å fremme god psykisk helse og livskvalitet i hele befolkningen; barn og unge, voksne og eldre. Livsstil og psykisk helse skal ses i sammenheng.

Les også

Emneord: forebygging

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.