– Primærhelseteamene må involvere psykologer

Helse- og omsorgsminister Bent Høie

Primærhelseteamene må samarbeide med psykologene, mener helse-  og omsorgsminister Bent Høie.

Forsøk med såkalte primærhelseteam starter opp 1. april 2018. Formålet med teamene er bedre oppfølging av kronisk syke, eldre og brukere med utfordringer knyttet til psykisk helse og rus. Fastlegen, sykepleier og helsesekretær blir faste innslag i teamene.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie er imidlertid tydelig på teamenes ansvar for å koble til seg psykologkompetanse når det trengs: «Ettersom brukere med psykiske lidelser og rusavhengighet får særskilt oppmerksomhet (….), er det naturlig at teamet må være kjent med og etablere samarbeid med psykologkompetanse i kommunen», skriver helsestatsråden i sitt svar på et skriftlig spørsmål fra Nicholas Wilkinson (SV).

Wilkinson ville vite om regjeringen planlegger forsøk med psykologer som del av primærhelseteam, eller på andre måter involvere psykologer og psykologisk kompetanse i fastlegenes arbeid. 

President i Psykologforeningen, Tor Levin Hofgaard, sier han er glad for at helse- og omsorgsministeren så tydelig signaliserer at psykologene skal kobles på primærhelseteamene.

– Skal primærhelseteamene gjøre jobben sin, er det naturlig at de har tett kontakt med psykologer med spesialkompetanse i saker som dreier seg om psykisk helse og rus. Det er en forutsetning for å øke tilgjengeligheten til psykiske helsetjenester, og gi reell hjelp til mennesker med sammensatte behov, sier han.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.