Nevropsykologiske metoder avdekker demens tidlig

Mark W. Bondi

Mark W. Bondi

– Avanserte medisinske undersøkelser har ikke overflødiggjort nevropsykologisk metodikk i arbeidet for å avdekke tidlige tegn på demens.

Det er essensen i budskapet til Mark W. Bondi når han inntar talerstolen under årsmøtet til Norsk Nevropsykologisk Forening (NNF) 19.-20. november. Professoren ved University of California er en internasjonalt anerkjent forsker som har gjort tidlig identifikasjon av demens som hovedtema for sitt arbeid.

Hukommelsesmål

Bondis felt er såkalt Mild Cognitive Impairment (MCI). Han benytter blant annet hukommelsesmål for å avdekke demens i en tidlig fase av sykdomstilstanden. 

Marianne Løvstad

Marianne Løvstad

Leder i Norsk Nevropsykologisk Forening , Marianne Løvstad, sier Bondi viser at nevropsykologiske metoder fortsatt vil gi viktige bidrag til at vi i fremtiden kan oppdage demenssykdommer tidligere enn i dag. Dermed kan vi intervenere mer effektivt for å bremse en negativ sykdomsutvikling. 

Schizofreni og autisme

Norsk Nevrospykologisk Forening samler for første gang over 200 deltakere til sitt årsmøtekurs, og stiller med et topptungt lag av fagfolk som bidrar til det faglige programmet.

På plakaten står også Duke-professor Richard Keefe som skal snakke om kognitiv svekkelse som følge av schizofreni, et forskningsfelt med robust representasjon også i Norge gjennom NORMENT-senteret ved Universitetet i Oslo. 

Deltakerne får også en kunnskapsoppdatering om autisme. På dette feltet bidrar Maj-Britt Posserud ved Senter for Barn og Unge ved Haukeland universitetssykehus. 

NNF har 365 medlemmer og feirer i 2016 sitt 20-årsjubileum.

Emneord: eldre

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.