Løsning i LHL-konflikten

Rune Frøyland og Marit Hermansen

Rune Frøyland og Marit Hermansen

Litt etter klokken tre natt til 1. februar aksepterte Akademikerne helse meklers forslag til løsning om ny pensjonsordning.

Partene aksepterte meklers forslag til ny tariffavtale for ansatte i LHL-klinikkene. 

- Det har vært viktig for oss å overføre rettigheter fra tidligere tariffområde, i tillegg til å sikre våre medlemmer en trygg og rettferdig pensjonsordning, sier Rune Frøyland, forhandlingsleder for Akademikerne helse.

Innskuddspensjonsordningen er på syv prosent av lønn mellom 0 og 12 G, og et tilleggsinnskudd på 18,1 prosent på lønn mellom 7,1 og 12 G. Dette er de maksimale tillatte satsene. De ansattes andel av pensjonsinnskuddet reduseres fra dagens to prosent til én prosent. 

De ansatte vil også fullt ut kompenseres for eventuelle tap i overgangen fra ytelsesordning i Virke til den nye innskuddsordningen i Spekter. 

- Vi ønsket oss i utgangspunktet en pensjonsordning med livsvarig utbetaling, men har valgt å godta en ordning med maksimalt innskudd og en solid overgangskompensasjon. Vi valgte å akseptere meklers forslag etter konkrete vurderinger i denne virksomheten. Samtidig har vi forståelse for at LO og YS har gjort andre vurderinger for sine medlemmer og dermed er i streik, sier Frøyland.

I lønnsoppgjøret fikk Akademikerne det samme resultatet som arbeidslivet for øvrig, med en ramme på 2,4 prosent.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.