Kommentar

Koronaviruset vil kreve vårt beste

Håkon Kongsrud Skard

Koronaviruset har medført merkbare endringer for oss alle. Psykologforeningen og psykologer bør bidra til at samfunnet kommer seg best mulig gjennom pandemien.

Psykologforeningen har fulgt myndighetenes anbefalinger ved å avlyse eller utsette møter, konferanser og kurs. Jeg ønsker å takke berørte ansatte, tillitsvalgte og medlemmer for hvor smidig og forståelsesfullt dette har blitt iverksatt og mottatt av de involverte. 

Som helsepersonell har vi et ansvar i denne situasjonen. Derfor har vi gjennom Akademikerne signert en intensjonserklæring med Spekter, om at våre medlemmer i helsetjenestene skal bidra til å opprettholde driften i den krevende tiden som kommer. Jeg oppfordrer våre medlemmer som er ansatt i helsevesenet til å være fleksible og løsningsorienterte når det kommer til arbeidsgivers behov.

Mange medlemmer har tatt kontakt for å høre hvordan de kan bidra, det gjør meg stolt. For eksempel tilbyr nå vår faglige forening DigPsyk rådgivning til psykologer som ønsker å utforske digitale erstatninger for å opprettholde drift. 

Det er også medlemmer som blir berørt direkte i sitt arbeide, gjennom usikkerhet for egen inntekt. Medlemmer som jobber privat kan oppleve at pasienter avbestiller og at de selv er usikre på om de bør jobbe direkte med andre mennesker. Dette gjør situasjonen ekstra krevende, og Psykologforeningen står selvfølgelig klare til å bistå.

Det er når mennesker blir satt på prøve, at vi kan vise oss på vårt beste. Som psykologer kan vi bidra ved å følge myndighetenes råd, formidle informasjon fra sikre kilder, støtte helsetjenestene etter beste evne og hjelpe våre medmennesker. Psykologforeningen skal bidra og være tilgjengelig for medlemmene våre med råd, hjelp og støtte.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.