Kjære landsmøtedelegat i Fremskrittspartiet

Lykke til med landsmøtet 5.-7. mai. Hjelp oss med å gjøre psykisk helse til en sentral del av valgkampen. Hjelp oss med å etablere et teambasert hjelpeapparat med «én dør inn» for barn og unge som sliter.

Omkring 70.000 barn i alderen 3 og 18 år − tilsvarende innbyggertallet i Kristiansand − har en psykisk lidelse som bør behandles. På sikt kan ubehandlede psykiske helseplager i ung alder føre til frafall i skolen, dårlige utsikter på arbeidsmarkedet og stor risiko for uførhet og arbeidsløshet. Dette noen av de største samfunnsutfordringene vi har i dag. 

«Du har kommet rett nå», bør være svaret du får når du tar kontakt for å få psykisk helsehjelp. 

I kommuner der kommunepsykolog, helsesøster, barnevern, PP-tjenesten og andre faggrupper spiller på lag, får unge et tilbud som forebygger en uheldig problemutvikling. Barn som ellers ville ha risikert å trenge behandling i Psykisk helsevern for barn og unge (BUP), får i stedet et tilbud der de bor. Nærheten til hjemmemiljøet gjør at ressursene enklere kan settes inn der de får størst effekt. Kanskje er det først og fremst skolen som trenger hjelp til å få orden på et mobbskapende klassemiljø?

Derfor foreslår Psykologforeningen teambaserte lavterskeltjenester.

  • Tjenester som garanterer rask hjelp der folk bor før de blir så dårlige at de må ha mer omfattende bistand, og der man ikke trenger en diagnose for å få hjelp
  • Tjenester der faggrupper spiller på lag, og som også kan avdekke når det er noe i omgivelsene som skaper problemer. 

Vi syns at barn og unge som sliter, fortjener å bli møtt med høy kompetanse. 

Det håper vi Fremskrittspartiet er enig med oss i.

Gå til Psykologforeningens "program" for folkehelse, primærhelse og spesialisthelse.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.