– Innstramningene går utover barna

Ung flyktning

Psykologforeningen appellerer til partiene på Stortinget om ikke å vedta foreslåtte innstramninger i utlendingsloven som rammer barn.

Det er i sin bloggspalte i Dagens Medisin, Psykologforeninges president Tor Levin Hofgaard 11. februar appellerer til partiene på Stortinget.

Hofgaard påpeker blant annet at Regjeringen med sine innstramninger i utlendingsloven vil gjøre det vanskeligere å søke familiegjenforening. 

Han mener det er en omgåelse av FNs barnekonvensjon. 

"Vi vet (...) at mennesker i utsatte og belastende situasjoner trenger å ha sine nærmeste rundt seg.  Det er de sosiale, støttende relasjonene som er mest påkrevet og ønskelig i slike situasjoner. Det ikke å vite hvor familien eller familiemedlemmer befinner seg kan føre til ytterligere traumatisering, altså forverring.  Å kunne arbeide både med å gjenfinne familie og søke om gjenforening i nytt land vil være en viktig for å finne seg til rette i det nye landet, og bidra til å styrke den psykiske helsen.", skriver han.

Han skriver videre: "Konsekvensen av forslaget vil jo gjøre det nærmest umulig for disse barna noen gang å kunne gjenforenes med sin familie."

 

Les hele bloggen

 

Gå til høringsuttalelsen til Psykologforeningens menneskerettighetsutvalg

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.