Kommentar

Hvilken fremtid ønsker du deg?

Åpen dør til framtiden

Vi er i landsmøteåret 2019. Tiden er igjen inne for å spørre seg hva som skal være Psykologforeningens hovedsatsingsområde i neste landsmøteperiode.

Hovedsatsingsområdet er et av flere helsepolitiske områder som gir retning til sekretariatets daglige arbeid. Hovedsatsingsområdet uttrykker Psykologforeningens politikk på et nærmere bestemt samfunnsområde der psykologisk kunnskap kan gi vesentlige bidrag til å løse hittil uløste oppgaver. På hvilket samfunnsområde bør vi sette inn kreftene nå? 

"

På hvilke samfunnsområder der psykologer ennå ikke er en del av løsningen, kan psykologifaget gjøre en forskjell

"

Åpen runde

I fjor sommer ba vi om innspill i en åpen runde der alle – ikke bare Psykologforeningens medlemmer – kunne komme med forslag. Etter en prosess, der også deltakerne på lederkonferansen før jul fikk si sitt, vurderer sentralstyret nå to temaer: «helsefremmende oppvekst» og «arbeid». Temaene har vært på høring i alle lokalavdelinger, utvalg og interesseforeninger. 

Tor Levin Hofgaard

Tor Levin Hofgaard

Det er selvsagt mulig å se for seg andre satsingsområder. Det har én av lokalavdelingene allerede gjort. De vurderer å foreslå klima/miljø som tema. Forslaget vil bli presentert før og under lederkonferansen i juni. 

En del av løsningen

Når lokalavdelingene i løpet av våren avholder medlemsmøter der landsmøtesaker står på dagsordenen, oppfordrer jeg til å ta debatten om hovedsatsingsområde. Spør dere selv hvilke samfunnsområder vi har, der psykologifaget kan gjøre en forskjell og der psykologer foreløpig ikke er en del av løsningen. Hvilken fremtid kan vi se for oss hvis akkurat dette samfunnsområdet blir satset på? 

I september lander sentralstyret hvilket hovedsatsingsområde de vil foreslå for landsmøtedelegatene. Men også etter denne datoen står døra åpen for forslag. 21. oktober er absolutt siste frist for å sende inn forslag som skal munne ut i landsmøtevedtak. 

Jeg vil likevel anbefale dere å sende inn forslag lenge før. På lederkonferansen i juni vil landsmøtesakene stå på agendaen for diskusjon og forankring. 5.-6. juni vil derfor Sandefjord være stedet å løfte fram eventuelle vedtaksforslag til landsmøtet. 

Siste frist for å bli en del av dagsordenen på lederkonferansen i Sandefjord er 6. mai. 

Lykke til med diskusjonene og forberedelsene til landsmøtet!

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.