Hedret for psykologisk pionerinnsats

Diana Kordon

Hun har vært en pioner i arbeidet for å utvikle psykologisk hjelp til ofre for brudd på menneskerettighetene. 14. november ble hun hedret.

Universitetet i Oslos menneskerettighetspris for 2016 går til den argentinske psykiateren, torturbekjemperen og menneskerettighetsforsvareren Dr. Diana Kordon.

Kordon har i over 40 år gitt psykologisk bistand og behandling av traumer til ofre for tortur og grove menneskerettighetsbrudd i Argentina. Hun startet sitt arbeid for mødrene på Maiplassen (Plaza de Mayo), og kjemper for at rettferdighet innebærer rehabilitering av ofre for forbrytelser mot menneskeheten. 

Det er lederen for Psykologforeningens menneskerettighetsutvalg, Nora Sveaass, som har foreslått årets vinner. Hun sier Kordon har vært en faglig pioner i sitt arbeid for å utvikle psykologisk hjelp til ofre for menneskerettighetsbrudd.

Les også

– Hun har utviklet en tilnærming med helsehjelp og rehabilitering til ofrene for det argentiske militærdiktaturets overgrep, der flere ansvarlige nå er dømt for forbrytelser mot menneskeheten, sier hun.

Prisen er innstiftet av Leo Eitinger, en norsk-jødisk humanist, lege og professor i psykiatri ved Universitetet i Oslo. Den deles ut årlig som en anerkjennelse av personlig innsats og aktivt engasjement innenfor ett eller flere menneskerettslige områder, i år altså 14. november.

Prisen er på 10 000 euro og et litografi av Frans Widerberg.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.