Oslo Pride

Gikk for en som ikke kunne gå selv!

Silje-Håvard Bolstad, Reidar Schei Jessen og Elisabeth Adams Kvam i Psykologfaglig nettverk for seksualitets- og kjønnsmangfold.

Silje-Håvard Bolstad, Reidar Schei Jessen og Elisabeth Adams Kvam i Psykologfaglig nettverk for seksualitets- og kjønnsmangfold.

For første gang deltok Norsk psykologforening i årets Pride-parade. Det skjedde med regnbuefarget logo på eget banner. Se videosnutt fra paraden.

Fredag 23. juni innledet Oslo Pride 2017 sin tidagers-feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. «En (…) festival hvor alle får være akkurat den man er», som det heter på Oslo Prides nettside

Høydepunktet for mange var Pride-paraden lørdag 1. juli. Og for første gang deltok altså Norsk psykologforening med en egen seksjon. Initiativtagere er Psykologfaglig nettverk for seksualitets- og kjønnsmangfold . Elisabeth Adams Kvam, Reidar Schei Jessen, Silje-Håvard Bolstad og Anbjørg Ohnstad i nettverkets styre oppfordrer psykologkolleger til å gå for mangfoldet:

– Å vere psykolog handlar grunnleggande sett om å arbeide for at folk skal våge å stå fram som seg sjølve og bli anerkjente for det. Slik sett kan ein seie at det å gå i paraden ligg nært det faglege oppdraget. Gøy er det også! Vi oppmodar difor skeive og streite psykologar av alle kjønn, om å stille opp på Grønland 1. juli for å gå for dei av oss som ikkje kan eller tør gå, sa de i sin appell til medlemmene på forhånd.

Årets signal var tydelig: «Gå for en som ikke tør gå selv» og «Hver grunn til å la være er en grunn til å delta.», het det på kampanjesiden til FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold

Se video fra paraden

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.