Forlengelse av vedlikeholdsperioden for psykologspesialister

Grunnet den pågående koronapandemien besluttet Psykologforeningens arbeidsutvalg den 24. september at vedlikeholdsperioden for psykologspesialister midlertidig utvides med 1 år – fra 5 til 6 år. 

Dette betyr at alle som per dags dato er spesialister gis ett års utsettelse på vedlikeholdsfristen.  Dette vil også gjelde alle som blir psykologspesialister i løpet av 2020. Dette blir justert i spesialistregisteret og den enkelte trenger ikke å ta kontakt med Psykologforeningen for å få justert dato.

 

Visepresident i Psykologforeningen, Arnhild Lauveng, sier det er flere grunner til å gjøre dette nå:

 

- Pandemien har både lagt press på deler av tjenestene og våre medlemmer, samtidig som flere kurs har blitt avlyst. Vi ønsker å bidra til dugnaden ved å la spesialistene fokusere på befolkningens behov, ikke egen kompetanseheving. Vi har blitt kontaktet av flere som strevde med fristen grunnet avlyste kurs, dette fremstår som en naturlig og nødvendig tillemping i unntakssituasjonen vi befinner oss i. Samtidig gjør vi veldig klart overfor både medlemmer og arbeidsgivere at dette er midlertidig. Kompetanseheving er like viktig fremover og kurstilbudet vil normaliseres gjennom digitale løsninger og forhåpentligvis også at vi klarer å bekjempe denne pandemien.

 

Alle vil få tilsendt individuell epost med info om ny frist for vedlikehold for hver spesialitet. Avtalespesialister må laste opp dette til Helfo via Altinn. Dette gjør du ved å skrive ut eposten du mottar og scanne den inn, alternativt kan du skrive ut til PDF eller lagre som PDF direkte fra eposten.

 

De som blir psykologspesialister fra og med 1.1.2021 vil få ordinær vedlikeholdsperiode på 5 år.

 

De som er over 80 år og som må søke fortsatt lisens for å utøve psykologvirksomhet omfattes ikke av den forlengede fristen.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.