Lønnsoppgjøret 2022

Enighet i meklingen i kommunal sektor

– Vi er veldig glade for at de har kommet til enighet så vi slipper en konflikt, sier Rune Frøyland, visepresident i Psykologforeningen. (Foto: Akademikerne)

Faren for streik er over for psykologer i kommunal sektor. – Nå kan våre tillitsvalgte i kommunene komme i gang med forhandlingene, sier Rune Frøyland, visepresident i Psykologforeningen.

Tirsdag ble Akademikerne og KS enige i tariffoppgjøret, etter mekling tolv timer på overtid.

– Vi er veldig glade for at de har kommet til enighet så vi slipper en konflikt, sier Rune Frøyland, visepresident med ansvar for lønns- og arbeidsmarkedspolitikk i Psykologforeningen.

– Nå kan våre tillitsvalgte i kommunene komme i gang med forhandlingene. Vi er ikke begrenset av rammen på 3,84 prosent.

Den økonomiske rammen på 3,84 prosent er over frontfaget. Den gjelder for lektorene i de sentrale forhandlingene.

Psykologforeningen forhandler all lønn lokalt i kommunene.

– Målet er å få tilstrekkelig lønn til å beholde og rekruttere psykologer. Da ser vi ikke bort fra at vi må gå ut over rammen, sier Frøyland.

Forhandler om permisjoner

I årets hovedoppgjør er det også forhandlinger om andre bestemmelser enn lønn.

Frøyland sier Psykologforeningens tillitsvalgte flere steder vil forhandle om blant annet permisjonsordninger og videreutdanning.

– Det handler om å sikre bedre faglige vilkår, sier han.

Oppgjørene i Oslo kommune og staten er fortsatt til mekling hos Riksmekleren .

– Med denne avtalen sikrer Akademikerne et økonomisk resultat over frontfagets ramme, sier Tonje Leborg, forhandlingsleder for Akademikerne kommune. (Foto: Akademikerne)

Over frontfagets ramme

I kommunal sektor forhandler Akademikerne for sine 13 medlemsforeninger og tre samarbeidsforeninger, som til sammen utgjør rundt 26 500 medlemmer.

– Med denne avtalen sikrer Akademikerne et økonomisk resultat over frontfagets ramme, og vi fortsetter å jobbe for et bedre lønnssystem for lektorene, sier Tonje Leborg, forhandlingsleder for Akademikerne kommune på akademikerne.no .

For de fleste av Akademikernes medlemmer, bortsett fra lektorene, gjennomføres lokale kollektive forhandlinger på den enkelte arbeidsplassen som vanlig utover året.

– Lokale kollektive lønnsforhandlinger gjør at arbeidsgivere kan bruke lønn for å både beholde kompetente folk og rekruttere nye høyt utdannede som kommunene trenger for å løse oppgavene til det beste for innbyggerne, sier Leborg.

Bedre arbeidsvilkår på hjemmekontoret

I avtalen fikk Akademikerne også gjennomslag for at partene i KS-området skal vurdere hvilke reguleringer som må på plass for at arbeidstakeres rettigheter på hjemmekontoret ivaretas.

Forsikring, personvern og følgende av endringene i hjemmekontorforskriften er forhold som partene bør avklare, heter det i avtalen.

Formelt har Akademikerne anbefalt medlemsforeningene å godta tilbudet fra KS. Det er klart at Lektorlaget har sagt nei til tilbudet .

Emneord: lønn

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.