Akademikerne

Enighet i de innledende sykehusforhandlingene

Rune Frøyland

Rune Frøyland. Foto: Akademikerne

Akademikerne og Spekter kom i dag til enighet i de innledende forhandlingene om overenskomstrevisjon for sykehusene. Datoer for de videre forhandlingene avtales senere.

Fredag formiddag startet forhandlingene for Akademikerne helse. De innledende forhandlingene markerer oppstarten av hovedoppgjøret 2020.

– Vi er fornøyde med å være i gang med årets forsinkede hovedoppgjør, og opplever en konstruktiv dialog med Spekter. I den ekstraordinære situasjonen vi står i har vi behov for ytterligere avklaringer mellom partene før vi lander datoene for videre forhandlinger, sier Rune Frøyland, leder i Akademikerne helse og visepresident i Psykologforeningen..

Lønnsforhandlingene for Akademikernes sykehusmedlemmer vil foregå lokalt på det enkelte sykehus. Legeforeningen skal også forhandle med Spekter sentralt.

– Det er viktig at lønnsforhandlingene brukes for å kunne sikre den kompetansen de ulike sykehusene trenger for å levere gode helsetjenester. Vi går inn i årets oppgjør med forventning om reallønnsvekst for våre medlemmer i sykehusene. Frontfaget er en norm over tid, og ikke et absolutt tak i oppgjøret, sa Frøyland ved oppstart fredag.

Akademikerne og Spekter har avtalt partssammensatt arbeid knyttet til bærekraft og miljø, kompetanseutvikling og likestilling og likelønn. Akademikerne har også fått gjennomslag for at arbeidstakere som er ansatt i særlig uavhengig stilling har krav på skriftlig begrunnelse for dette fra arbeidsgiver. 

Neste trinn i hovedoppgjøret er sentrale forhandlinger om de sosiale bestemmelsene - de såkalte A1-forhandlingene - om rettigheter knyttet til blant annet sykdom, svangerskap og ferie i sykehusene. 

Les mer om årets tariffoppgjør og lønnsforhandlinger her.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.