En plattform for deg som er psykolog i kommunen

Psykologforeningen introduserer egne informasjonssider for deg som er psykolog i kommunen.

– Vi ønsker vi å tilby et sted der nyttig informasjon og forhåpentligvis inspirasjon går hånd i hånd, sier fagansvarlig for psykologer i kommunen i Norsk psykologforening, spesialrådgiver Anette Clausen.

Hun har ansvar for sidene som nå er tilgjengelige på psykologforeningen.no .

Ulike roller

Her finner du råd som kan være nyttig om du er blodfersk i stillingen som psykolog i kommunen, eksempler på ulike psykologroller i form av stillingsbeskrivelser, oversikt over kartleggingsverktøy, juridiske artikler spesialskrevet for helsepersonell etc.

"

Vi har et sterkt ønske om å være til nytte både for nye og «gamle» kommunepsykologer

"

– Vi har et sterkt ønske om å være til nytte både for nye og «gamle» kommunepsykologer, sier Clausen.

Dialog

Hun understreker at psykiske helsetjenester i kommunen og psykologenes rolle og oppgaver er i utvikling, og at foreningen ønsker tett dialog med dem som jobber i feltet og tips slik at informasjonssidene vil oppleves som aktuelle.

Anette Clausen

Anette Clausen

Hun sier at fagmiljøene kan være spredt, og mener det vil ha stor verdi å utveksle erfaringer på tvers av kommuner og bydelsgrenser slik at psykologer i førstelinjen kan lære av hverandre.

Det var 9. juni 2017 Stortinget vedtok at kommunene fra 2020  har plikt til å tilknytte seg psykologkompetanse. Lovfestingen kom etter flere år med statlige tilskudd for å stimulere kommunene til å rekruttere psykologer.

Helsepolitiske mål

Ni av ti kommuner mener psykologene hjelper dem  å nå viktige helsepolitiske mål, ifølge innrapporteringer fra tilskuddskommunene til Helsedirektoratet som administrerer tilskuddsordningen

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.