Kommentar

Det riktige å gjøre nå

Tor Levin Hofgaard

Samtalen jeg hadde med valgkomiteen i februar gjorde at jeg gikk i tenkeboksen. Nå har jeg gitt dem endelig beskjed: Jeg stiller meg ikke til disposisjon som presidentkandidat ved landsmøtet i 2019.

Når Psykologforeningens landsmøte åpnes i november 2019, har jeg vært foreningens president i 12 år. Det er lenge i et valgt topplederverv. Motivasjonen for fortsatt innsats har likevel vært der. Vi har gode resultater å vise til. Derfor ga jeg valgkomiteen beskjed om at jeg var til disposisjon i tre år til. 

I samtalen med valgkomiteen snakket vi om mine ambisjoner for foreningen da jeg ble valgt første gang i 2007. Om resultatene som er oppnådd i samfunnet, i tjenestene og om foreningens status. Vi snakket om konservering og nytenkning. 

Vi diskuterte også hvordan vi kan utvikle nye ledertalenter og politisk ledelses ansvar for denne oppgaven. Vi snakket om et mulig scenario der foreningens tre øverste tillitsvalgte (president og to visepresidenter) kunne komme til å gå av samtidig. Vi var enige om at det vil være svært uheldig, og noe vi har et felles ansvar for å unngå. 

Jeg har derfor gitt valgkomiteen endelig beskjed om at jeg ikke er til disposisjon som presidentkandidat ved landsmøtet i 2019. Jeg mener det er det mest riktige jeg kan gjøre for å sikre fornyelse i den politiske ledelsen, og for å unngå en mulig situasjon der hele den politiske ledelsen trer av samtidig en gang i fremtiden. 

Jeg vil takke alle som har heiet på meg siden 2007, og som fortsatt gjør det. Foreningen vil alltid ligge mitt hjerte nær, og jeg vil stå på med fullt trøkk frem til vi treffes i Sandefjord i november. Vi står foran en viktig kommunevalgkamp, vi skal følge opp våre innspill til Nasjonal helse- og sykehusplan, levere høringsuttalelse til tvangslovutvalgets utredning som kommer før sommerferien, og mye mer. 

Jeg brenner fortsatt for at vi skal lykkes med å utvikle og påvirke samfunnet og tjenestene til beste for befolkningen. Samtidig er jeg sikker på at jeg nå har tatt den riktige beslutningen, både for Norsk psykologforening og for meg personlig. 

Jeg ønsker valgkomiteen lykke til med arbeidet. De har, sammen med landsmøtet, en viktig jobb å gjøre i å sette sammen et sentralstyre, og å finne en president som kan løfte og utvikle foreningen videre som samfunnsaktør, utdanningsinstitusjon og fagforening.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.