Delta i spørreundersøkelse om psykologisk behandling på nett

Person som sitter med laptop i fanget

Foto: Shutterstock

Den europeiske psykologføderasjonen (EFPA) ber psykologer om hjelp til å kartlegge bruk av internettbehandling under Covid-19 utbruddet.

Den europeiske psykologføderasjonen (EFPA) opprettet i 2015 en prosjektgruppe knyttet til e-helse . Norsk psykologforening er representert gjennom Tine Nordgreen og Svein Øverland. Gruppen har jobbet med å formidle kunnskap om e-helse til medlemslandene, og har blant annet publisert rapporten "Digital psychological interventions, recommandations for policy & practice" . Noen av representantene bidro også til artikkelen "Internet- and Mobile-Based Psychological Interventions: Applications, Efficacy, and Potential for Improving Mental Health" i European Psychologist.

Nå har psykolog og leder av Expertise Unit Psychology, Technology & Society ved Thomas More University of Applied Sciences, Tom Van Daele, utarbeidet et spørreskjema knyttet til psykologer og andre helsearbeideres bruk av internettbehandling i tilknytning Covid-19 pandemien. Undersøkelsen er oversatt til en rekke språk.

Ønsker mer kunnskap om nettbasert behandling

Det er et mål at spørreundersøkelsen vil gi økt kunnskap om hvorfor psykologer og andre helsearbeidere velger å bruke internettbehandling eller hvorfor man ikke gjør det. Undersøkelsen spør blant annet om hvilke spørsmål og bekymringer psykologer og andre har til psykologisk internettbehandling. Resultatene vil bli gruppert og sendt tilbake til medlemslandene for å bidra til økt kunnskap i de enkelte landene.

Undersøkelsen er godkjent av  ethical committee of the  Department of Applied Psychology of Thomas More University of Applied Sciences .

Delta i spørreundersøkelsen her

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.