22. september 2015 (endret 28. oktober 2015)
Foto:Malcolm Chapman / Shutterstock.com
Den europeiske psykologføderasjonen EFPA oppfordrer Europas psykologer til å delta i hjelpearbeidet for flyktninger.
Psykologforeningens president har i en bloggtekst i Dagens Medisin gitt full støtte til oppfordringen. Han mener det er påfallende hvor fraværende helseperspektivet er i den offentlige samtalen om det som nå utspiller seg på vår dørterskel.
«I Norge har vi ved flere kriser opplevd at helsepersonell ønsker å gjøre en ekstra innsats. Det er flott. Likevel er det viktig at det som ytes av hjelp i Norge skjer innenfor de ordinære helsetjenestene. Dette sikrer kontinuiteten i hjelpen, og det garanterer rettighetene til dem som søker hjelp. Og hvis hjelpen skal skje internasjonalt er det viktig at dette foregår i organiserte former gjennom etablerte hjelpeorganisasjoner», skriver Tor Levin Hofgaard.
Det er særdeles lite «lykke» å spore blant mine mange fattige klienter i Oslo og London.
Shanti Sachane vil ha flere psykologer til internasjonale kriseområder. Hun lover at de skal bli godt ivaretatt. Hun er en av dem som har ansvar for å gjøre nettopp det.
– Vi har tidsånden på vår side. Ingen tør være uenig med oss.
Kjenner du den emneknaggen som noen poster på Instagram og Facebook, den som heter «den følelsen»?
Tommelen opp for at Nasjonalt profesjonsråd for psykologiutdanningen vurderer å gjøre kulturpsykologi til standard i profesjonsutdanningen.
Emneord: interkulturell psykologi
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.