Lønnsoppgjøret 2018

Akademiker-ja til offentlig tjenestepensjon

Fornøyd eldre kvinne med øretelefoner synger en  sang

Akademikerne sier ja til ny pensjonsordning i stat, kommuner og sykehus.

En samlet arbeidstakerside har dermed sagt ja til den nye pensjonsordningen, som vil gjelde 800 000 offentlige ansatte.

– Vi er fornøyd med å nå ha landet et arbeid som er viktig for mange av våre medlemmer. Dagens pensjonssystem var nødt til å endres, og det er viktig at vi nå får på plass et system som gir bedre uttelling for å stå lenge i jobb, og som er bærekraftig for fremtiden, sier Kari Sollien, leder i Akademikerne.

Bred støtte

3. mars i år signerte Akademikerne sammen med de andre hovedorganisasjonene forslag til løsning på ny offentlig tjenestepensjon. 14. juni ble resultatet i Akademikerne lagt frem for styret etter vedtak i organisasjonens tre forhandlingsutvalg.

– Vi har stått på for våre medlemmer og har sammen kommet frem til en ordning som har fått bred støtte i våre medlemsforeninger. Vi kommer til å jobbe for å sikre at implementeringen av avtalen ivaretar våre medlemmer på en god måte, sier Sollien.    

Enighet med sykehusene

Natt til torsdag kom Akademikerne helse også til enighet med arbeidsgiverforeningen Spekter i årets hovedoppgjør. Akademikernes foreninger forhandler totalt 83 lokale avtaler på sykehusene.

– Dette er et godt oppgjør for våre medlemmer. Samarbeidet mellom partene har fungert fint lokalt, noe som er positivt med tanke på at det ikke er lenge siden vi la bak oss en lang sykehusstreik, sier forhandlingsleder for Akademikerne helse, Rune Frøyland.

Les mer om lønnsoppgjøret 2018

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.