Åpner for vanlig drift fra 20. april

Visepresident Rune Frøyland

Flere psykologer har ikke hatt mulighet til å drive sin virksomhet fullt ut. Nå skal det utvikles bransjestandarder slik at disse vil kunne drive mer som vanlig.

– Vi skal bidra til å få på plass det vi håper blir en god og trygg standard for smittevern i psykologpraksiser, sier visepresident Rune Frøyland til nyheten om at psykologpraksiser etter hvert vil kunne gjenoppta normal virksomhet.

Regjeringen sa på pressekonferansen 7.april at psykologvirksomheter med en-til-en-kontakt vil få gjenoppta sin normale aktivitet, men tidligst fra 20.april og kun hvis de følger krav om smitteverntiltak.

Helseminister Bent Høie sa at det skal det utvikles bransjestandarder for smittevern i samråd med Folkehelseinstituttet og med bransjen selv. Psykologvirksomheter vil da kunne drive mer som vanlig hvis forskriftsfestede krav om smittevern følges.

– Tydelige standarder for smittevern gjør at disse bransjene kan drive sin virksomhet på en trygg måte. Derfor kan vi nå endre tiltakene gradvis, sa Høie.

– Psykologforeningen er glad for invitasjonen fra helseminister Bent Høie. Vi vil engasjere oss i utformingen av en bransjestandard for smittevern, sier Rune Frøyland.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.