Vil sikre seg profesjonsstudenter

Haukeland sykehus kaster seg nå over studentene allerede ved begynnelsen av studiet og utlyste før sommerferien seks stillinger for studenter ved profesjonsstudiet i psykologi.

Med stillingene introduserer sykehuset en karrieremodell med rotasjon mellom sykehusavdelingene over en periode på fire til fem år.

– Vi var ute etter en mer forutsigbar bemanningssituasjon, og profesjonsstudentene har kompetansen vi er ute etter, sier Catrine Lohne, prosjektansvarlig ved Haukeland sykehus.

Dedikerte medarbeidere

Hun beskriver opplegget som en vinn-vinn situasjon:

– Vi får dedikerte medarbeidere, studentene får en innsikt i hvordan et sykehus er organisert og hvordan de ulike avdelingene løser sine oppgaver. Det er en stor fordel for begge parter når de skal melde overgang til arbeidslivet etter endte studier, sier hun.

Et tilsvarende prosjekt han vært utprøvd med medisinstudenter. Evalueringen herfra viser at både arbeidsgiver og ansatte er svært godt fornøyd.

Rotasjon

I løpet av ansettelsestiden skal psykologstudentene jobbe både med rus, sikkerhetspsykiatri, ved ulike enheter innen Psykiatrisk klinikk og på Distriktspsykiatrisk senter. De ansettes som assistenter i en stillingsprosent på 22. Arbeidsoppgavene vil i hovedsak være pasientoppfølging med vekt på relasjonsbygging og motivering. I studentenes arbeidsplan inngår 10 helger.  De resterende timene er fleksible og avtales mellom leder og ansatt.  På denne måten kan den ansatte få fri i perioder hvor de eksempelvis skal på utvekslingsopphold til utlandet. Ordningen skåner også studentene for jobbing under eksamen.

Les mer om stillingene her.

Leder i Psykologforeningens studentpolitiske utvalg, Jørgen Westgren, mener stillingene som nå utlyses, er et håndfast signal fra arbeidsgiver om at studenter er verdifulle arbeidstakere,

– Det er viktig at studenter blir sett med den kompetansen de har. Psykologstudenter har kunnskap og ferdigheter å tilby helsevesenet lenge før de sitter med vitnemålet i hånda. Det er sløsing ikke å ta ressursene i bruk, sier han.

Gode tilbakemeldinger

Spesialrådgiver Julius Okkenhaug i Norsk psykologforening kan melde om gode tilbakemeldinger fra arbeidsgivere som har erfaring med psykologstudenter.

– Vi får beskjed om at de gjør bedre observasjoner og gir bedre beskrivelser av pasientene og dermed bidrar til bedre kvalitet i behandlingen.

Han understreker at studenter som får jobbe i psykisk helsevern under studiet, også får opparbeidet seg evne til å stå i vanskelige situasjoner og håndtere krisene som pasientene på slike poster ofte gjennomgår.

Emneord: student

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.