10. oktober 2013 (endret 11. oktober 2013)
De fleste unge har det veldig bra, men altfor mange opplever stress og slit i hverdagen. De har søvnproblemer, føler håpløshet og har dårlig selvbilde, viser en NOVA-rapport som ble presentert 10. oktober. Se presentasjonen i opptak her.
NOVA-rapporten Ungdata. Nasjonale resultater 2010 – 2012 presenterer funn fra kommunale spørreundersøkelser med deltakelse fra over 40 000 ungdommer mellom 13 og 16 år rundt om i landet. viser at det å føle at livet er et slit, å bekymre seg for mye og å ha søvnproblemer er vanlig blant ungdom, og over 10 prosent sliter med et høyt nivå av depressive symptomer.
Andelen med slike symptomer øker også gradvis fra de minste til de største kommunene. Unge fra Oslo er mer deprimerte enn unge fra de fleste andre Ungdata-kommuner.
Synet på hva psykologer kan bidra med på skolene er litt snevert, mener PPT-leder Andrea Kanavin Grythe. I en ny rapport forklarer hun hvordan de kan hjelpe elever gjennom klassekameratene og lærerne deres.
Her finner du eksempler på hvordan PPT følger opp elever og ansatte i grunnskolen. Historiene er hentet fra virkeligheten, men personene er anonymiserte.
Bare 16 prosent vurderer tilgjengeligheten til psykisk helsehjelp i egen kommune som god, viser tall fra Helsepolitisk barometer for 2019.
Jeg er et vandrende genetisk eksperiment: Jeg er enegget tvilling. Det er ingen tvil om at genene er viktige, men genene kan ikke oppdra barna våre. Det er det bare vi foreldre som kan gjøre.
Hvordan bidrar samfunnspsykologer til å skape et bedre samfunn? Om Book of Mormon, «generasjon prestasjon» og Guds død.
Emneord: barn og unge , forebygging
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.