Varsler full gjennomgang av primærhelsetjenesten

Bent Høie

Bent Høie

Regjeringen vil modernisere kommunehelsetjenesten og møte befolkningens behov ved å gjøre det like naturlig å ansette psykologer, sykepleiere og fysioterapeuter, som leger.

Det var under et besøk i Florø 18. mars helsestatsråd Bent Høie offentliggjorde at regjeringen skal legge frem en stortingsmelding om primærhelsetjenesten i Norge. Bakgrunnen er blant annet hensynet til en økende andel eldre og sykere pasienter.

Til VG sier statssekretær Lisbeth Normann at gjennomgangen av primærhelsetjenesten må ses i sammenheng med den varslede kommunereformen. 

– Vi vil se på hvordan vi kan ivareta en større andel kronikere lokalt, slik at spesialisthelsetjenesten kan gjøre det de egentlig skal. Det dreier seg ikke først og fremst om sentralisering, men om å skape robuste fagmiljøer og utnytte ressursene best mulig, sier hun.

Noen kommuner sliter med å rekruttere psykologer, fysioterapeuter og andre helsearbeidere.

– Hvis disse kunne ha jobbet sammen i et eget fagmiljø, hadde det blitt mer attraktivt å jobbe der, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Psykisk helse og rus er pekt ut som et viktig satsingsområde for regjeringen. Helsestatsråden har tidligere uttalt at Høyre vil måles på om regjeringen klarer å fylle det stor behovet for psykologer i kommunen. 

Planen er å legge fram stortingsmeldingen om primærhelsetjenesten i løpet av 2015.

Emneord: eldre

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.