03. juli 2012 (endret 12. juli 2012)
NEPSY er en metode som gir psykologer en unik mulighet til å undersøke barns språkvansker i tillegg til andre funksjonsvansker. Nå har du som er psykolog anledning til å melde deg på Psykologforeningens introduksjonskurs.
NEPSY er en utredningsmetode som bare kan administreres av psykologer.
Den gir en unik mulighet til å undersøke barns språkforsinkelse og språkvansker i tillegg til å kunne foreta en kartlegging av oppmerksomhets- og eksekutiv-funksjonene, sensori-motoriske og visuo-spatiale vansker samt innlæring og hukommelsesfunksjoner.
Gjennom dette får en frem en individuell funksjonsprofil for det enkelte barnet.
NEPSY-testen blir gjennomgått i detalj og det blir anledning til å øve seg og få kunnskap om hvordan man best mulig administrerer det omfattende materialet. Det vil også være fokus på nevropsykologisk tenking og forståelse samt gjennomgang av mulige utfall på de enkelte deltestene. Dette danner grunnlag for en innføring i tolkning av resultatene.
NEPSY- II har nylig utkommet i svensk utgave med utvidet aldersspenn opp til 16 år og flere delprøver. Det arbeides med å utvikle en norsk versjon.
Kurset vil også ha noe fokus på det som er nytt i NEPSY-II. Da flesteparten av NEPSY-deltestene inngår i NEPSY-II vil brukere av begge utgavene ha utbytte av kurset.
Kurset er et introduksjonskurs rettet mot nybegynnere og lett øvede NEPSY-brukere. Kurset krever noe forkunnskap i psykometri og nevropsykologisk tenkning.
Alle deltakerne bør medbringe NEPSY-testmaterialet, minimum NEPSY håndbok og administrasjonsbok, for å få mest mulig ut av kurset.
Psykologforeningens testkurs er forbeholdt psykologer.
Vi inviterer til fest og faglig påfyll under festivalen i juni.
Hvordan bruke «Min side» for å dokumentere praksis, veiledning, ekstern kursdeltakelse, skriftlig arbeid og vedlikehold.
Psykologforeningens kvalitetsutvalg har samlet råd om hvordan arbeid og utdanning best kan inkluderes i psykologisk arbeid. Utvalgsleder og visepresident Arnhild Lauveng håper at rådene kan være til hjelp for å tematisere arbeid i behandling.
Synet på hva psykologer kan bidra med på skolene er litt snevert, mener PPT-leder Andrea Kanavin Grythe. I en ny rapport forklarer hun hvordan de kan hjelpe elever gjennom klassekameratene og lærerne deres.
Her finner du eksempler på hvordan PPT følger opp elever og ansatte i grunnskolen. Historiene er hentet fra virkeligheten, men personene er anonymiserte.
Bare 16 prosent vurderer tilgjengeligheten til psykisk helsehjelp i egen kommune som god, viser tall fra Helsepolitisk barometer for 2019.
Emneord: barn og unge , tester , utdanning
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.