Tidsskriftet hedret for graving og design

Øystein Helmikstøl

Øystein Helmikstøl

Tidsskrift for Norsk Psykologforening fikk honnør både for grafisk formgivning og god journalistikk da fagpressen feiret seg selv 6. juni.

Det var under den årlige utdelingen av Fagpresseprisen Tidsskriftet mottok diplom både for «leseverdig og vakkert» design og for reportasjen Drukner i klager , om klager på psykologer til Psykologforeningens eget klageorgan Fagetisk råd

Reportasjen stod på trykk i novemberutgaven i 2012.

I følge juryen viser «Drukner i klager» at det er mulig med kritisk, undersøkende journalistikk om egen eier og egne abonnenter. «Redaktørplakaten ble prøvd i praksis, og en til tider problematisk nærhet til kilder ble håndtert profesjonelt», skriver juryen

Journalisten bak reportasjen, Øystein Helmikstøl, sier det oppstår en rekke dilemmaer når en skal drive kritisk journalistikk mot egen eier:

  • Hvordan forholde seg til informasjon som tilflyter deg bare fordi du er en del av arbeidsmiljøet
  • Hvordan forholde seg tips om hvordan foreningen har håndtert tidligere klagesaker o.l.

– I slike situasjoner blir det ekstra viktig å vurdere informasjonen opp mot de klassiske nyhetskriteriene før du går videre: Er informasjonen vesentlig nok, angår den mange nok osv.

Helmikstøl gir honnør til egen redaksjon for at han har fått lov til å bruke tiden det har tatt å lage reportasjen. 

Han gir også stor kred til Psykologforeningens generalsekretær, Ole Tunold, som han mener er et forbilledlig eksempel på en som er i stand til å tenke klart og prinsipielt om redaktørplakatens skille mellom eier og redaksjon.

Gå til mer informasjon om årets fagpressepriser.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.