Sympatierklæringene strømmer inn

Bilde av blomster. Foto: YAY Micro

Den nasjonale tragedien som har rammet landet, har gjort inntrykk over hele verden. Psykologforeningen får sin del av omtanken og mottar i disse dager en strøm av varme og omtenksomme ord fra utenlandske psykologvenner og -kolleger.

- Psykologverdenen, fra Island i nord til Australia i sør, sender sine varmeste sympatierklæringer, og det ligger trøst i å kjenne at vi har gode venner over alt, og at de følger oss nå, sier president Tor Levin Hofgaard.

Han har oppfordret alle norske psykologer til å stille sin kompetanse til rådighet for hjelpetjenesten ute i hardt rammede kommuner. I hovedstaden har Mental Helse Ungdom opprettet et hjelpekontor i Dronningens gate 13. - Vi oppfordrer våre psykologmedlemmer til å melde seg til innsats, også der, sier Levin Hofgaard.

- Vi sender våre psykologkolleger våre beste hilsener i solidaritet med tanke på det store profesjonelle ansvar som de neste, dager, uker, måneder og kanskje år vil kreve etter de tragiske hendelsene. Vi vet at norske psykologer vil gjøre alt som står i deres makt for å lege og gi styrke til medmennesker og deres samfunn i Norge. Våre hjerter banker for dere alle i disse vanskelige tider, skriver den islandske psykologpresidenten, Pétur Tyrfingsson.

Fra Sverige og psykologforeningen der skriver Lars Ahlin: ”Tenk om psykologien og vi psykologer kan bidra til å forhindre fremtidige katastrofer av dette slag. Slik som vi i dag hjelper de rammede?”

Også EFPA-president Robert Roe uttrykker sympati med norske kolleger og det norske folk, og sender sine kondolanser til alle som har mistet sine kjære i denne katastrofen. ”Jeg er sikker på at norske psykologer vil bli bedt om å gi sin støtte etter de uhyrlige hendelsene. Gi oss beskjed om det er noe EFPA kan bistå med, skriver Roe.

- Disse og mange andre hilsener har gjort et stort og godt inntrykk, og jeg har sendt en personlig og takknemlig hilsen til alle som har tenkt på oss. Alle har tilbudt sin bistand, om vi skulle ha slike behov, og dette viser at alle føler det samme behovet om å kunne være til nytte slik vi alle føler her hjemme, sier Levin Hofgaard.

Forsikring

Til psykologer som skal gi helsehjelp utenom sitt ordinære arbeidsforhold: For å gi denne type ekstraordinær/øyeblikkelig hjelp utenfor arbeidsforholdet sitt bør man helst ha fagansvarsforsikringen i orden. Er du medlem, men ikke har fagansvarsforsikring kan du bestille dette ved å sende en e-post til medlemsservice@psykologforeningen.no .

Skal man drive ordinær helsehjelp utenfor sitt ordinære arbeidsforhold og ikke har opprettet en privatpraksis bør man henvende seg til forhandlingsavdelingen for veiledning om hva man trenger å gjøre, send da en e-post til forhandlingsavdelingen@psykologforeningen.no .

Emneord: vold

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.